Vatandaş resmen soyuluyor sözlerine İsmail Kaçar’dan sert tepki

featured

Başkan Kaçar ayrıca, üyelerinden para toplayıp kaçan kooperatiflerin olduğunu da anımsatarak, “Ben S.S Yapı Kooperatifleri zamanında da bu sektörün içerisinde biri olarak, kooperatiflerin uzun yıllar bitmediğini, bazı kooperatiflerin üyelerinden para toplayıp kaçtığını çok iyi biliyorum” dedi. 

Bozüyük Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı İsmail Kaçar, gazetemize yaptığı yazılı açıklamada, şunları kaydetti:”Bozüyük Tüketiciler Yapı Kooperatifi Başkanı Sayın Hasan Özkan’ın yapmış olduğu basın açıklamasında; Bozüyük’te anormal artan konut fiyatlarına tepki olarak, vatandaşların artan konut fiyatları karşısında resmen soyulduğunu ve durum için çözüm önerilerinin olduğunu belirtilmiştir.

İNŞAAT SEKTÖRÜ MALİYET AÇISINDAN AĞIR BİR SEKTÖR

Bozüyük Sanayici ve İş Adamları Derneği Başkanı olarak ve benim şirketimin de bu sektörde olması münasebeti ile bir açıklama yapma ihtiyacı hissettim. İnşaat sektörü maliyet açısından bakıldığında ağır bir sektör, inşaat malzemelerinin %80’i dolar ve euro kuruna bağlı olarak artış göstermektedir. Ben 25 yıldır bu sektörün içinde olan biri olarak, Tüketiciler Yapı Kooperatifi  Başkanı’nın söylediğinin aksine, ilçemizde yapılan konutların betonarme ve statik açısından gayet sağlam, son 10 yıl içerisinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın yapmış olduğu İmar Yönetmeliği değişikliği ile depreme dayanıklı, yapı denetim firmalarının kontrolleri ile de hiçbir şekilde ne demirde ne betonda bir eksiklik yaşanmamaktadır.

KAR MARJI %10 İLE %25 ARASI

İç yapı malzemeleri konusunda da günümüz şartlarında en kaliteli ve modern malzemeler kullanılmaktadır. Fiyatlar konusuna gelince, ben yine Tüketiciler Yapı Kooperatifi Başkanı’nın söylediğinin aksine, inşaat  metrekare maliyeti ve arsa maliyetine bakıldığında kar marjının %10 ile %25 arasında olduğunu söyleyebilirim. Bu kar marjını bağlanan sermayeye, yapılan emek ve iş kazaları göz önüne alındığında yüksek bir karlılık oranı olarak göremeyiz.

ESKİŞEHİR’DEKİ DAİRE FİYATI BOZÜYÜK’ÜN İKİ KATI

Örneğin en yakınımızda olan Eskişehir ile bunu kıyasladığımızda aynı kalitedeki bir dairenin fiyatı Bozüyük’tekinin iki katı oranındadır. İnşaat maliyeti aynı olmasına rağmen, sadece arsa maliyetleri bize göre biraz fazladır.Bizler İlçemizin ekonomik durumunu, gelir seviyesini  gayet iyi biliyoruz ve bu yüzden halkımıza en kaliteli daireleri en uygun fiyata yapmaya çalışıyoruz.

KOOPERATİFLERİN ÜYELERİNDEN PARA TOPLAYIP KAÇTIĞINI ÇOK İYİ BİLİYORUM

Bu nedenle Tüketiciler Yapı Kooperatifinin yapmış olduğu açıklamayı doğru bulmuyorum. Ben S.S Yapı Kooperatifleri zamanında da bu sektörün içerisinde biri olarak, kooperatiflerin uzun yıllar bitmediğini, bazı kooperatiflerin üyelerinden para toplayıp kaçtığını çok iyi biliyorum.

Oysa şimdi halkımız bitmiş daireyi görerek, neye kaç para verdiğini bilerek beğenirse alıyor beğenmiyorsa almıyor. Ayrıca Bankaların sunmuş olduğu 15 yıla kadar 0,64 faiz oranı ile de halkımızın daha kolay ev sahibi olduğunu düşünüyorum. TOKİ’ler konusuna gelince, arsa maliyeti olmayan müteahhitlere göre %20 ile %30 oranında daha ucuz maliyetli dairelerin, gelir seviyesi daha düşük halkımıza sunulmuş bir imkandır. Bu konuda da haksızlık yapıldığını düşünüyorum. Halkımız her konuyu inceleyen, araştıran ve ona göre değerlendirme yapma bilincine sahiptir. Takdir halkımızındır” dedi.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Bozüyük Haber Ajansı | Bozüyük Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!