TÜKETİCİ HAKLARI DERNEĞİ BOZÜYÜK ŞUBESİNİN ÖĞRETMENLER GÜNÜ MESAJI

featured

Değerli Öğretmen arkadaşlarım, kıymetli mesai arkadaşlarım, saygıdeğer basın mensupları! Hepinizi saygı ve muhabbetle selamlıyorum. Hepinizin öğretmenler gününü tekrar kutluyorum. Güçlü devletlerin eğitim sistemleri de güçlüdür. Bizim eğitim tarihimize bir bakarsak İslam’dan önce Orhun ve Yenisey Yazıtları, Dede Korkut hikayeleri v s. eğitim ve öğretimle ilgili önemli belgelerdir.

İslam’dan sonra ise cami ve mescitler ilk eğitim yuvaları olmuştur. Daha sonra tekke ve zaviyeler, medreseler, mahalle mektepleri, rüştiyeler, idadiler, sultaniler, darülfünunlar bu görevi yerine getirmişlerdir.

Batı engizisyonlarla uğraşırken, Osmanlı enderun sistemi içinde Macar Urban’ a İstanbul surlarını dövecek topları imal ettiriyordu. Avrupalılar ilk çalar saati Osmanlıda görmüşlerdi. Ama bu İmparatorluk yine eğitim sistemiyle çökertildi. Açılan azınlık okullarında yetişen batı hayranı tipler, koskoca İmparatorluğu yerle bir etmişti.

Biz istiklal savaşını bitirdiğimizde eğitimli nüfusumuzun tümüne yakınını kaybetmiş idik. Kalan yaşlı, çocuk ve yaralılardan oluşan 13 milyon insandı.

Onun için biz kalkınmada peyce patinaj yapmak zorunda kaldık. Daha yeni yeni kendimize geldik. 222 sayılı İlköğretim Temel Kanunu ile eğitim ve öğretim mecburi hale getirilmiş, 1739 sayılı Kanun ile de eğitim ve öğretimin ilkeleri belirlenmiştir.

Artık ilk ve orta öğretim kurumları yanında yurt sathına yayılan üniversitelerimiz ile yolumuza devam edeceğiz.

Tekrar hepinizin gününü kutluyor, iyi bir eğitim öğretim yılı diliyor, hepinizi sağlık ve esenlik dileklerimle saygıyla selamlıyorum HAYRETTİN SABIRLI

TÜKETİCİ HAKLARI DERNEĞİ

BOZÜYÜK ŞUBE BAŞKANI

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Bozüyük Haber Ajansı | Bozüyük Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!