TİP1 DİYABET HASTALARI BİR ARAYA GELDİ

featured

1921 yılında insülini bularak diabet hastası milyonlarca hastanın tedavisini mümkün kılan Fredrick Bantig’in doğum yıl dönümü anısına, her yıl 14 Kasım’da Dünya Diyabet Günü düzenlenerek, çeşitli etkinlikler yapılmaktadır. Bozüyük’te sosyal medya üzerinden birbirlerine ulaşan Tip1 Diyabet hastaları ve yakınları bu gün Cemalettin Köklü Parkında bir araya geldi. Tip1 diyabetli çocuklara ve ailelere moral olan toplantıda diyabetlilerin yaşadığı sıkıntılar dile getirildi.
Dünya diyabet günü ile ilgili açıklama yapan gurup sözcüsü Dilek Kaynak şunları söyledi;
“Diyabet, ülkemizde görülme sıklığı giderek artan,  yaşam kalitesini olumsuz yönde etkileyebilen kronik bir hastalıktır.Ailelerin çocuklardaki ani kilo kaybı,aşırı su içme isteği,sık tuvalete çıkma, hatta alt ıslatma gibi belirtilere karşı dikkatli olmaları gerekmektedir. Çağın hastalıklarından olan tip1 diyabete farkındalığın artması için 12 Kasım Pazartesi günü saat 14:00 de Bozüyük devlet hastanesinin düzenlediği yürüyüşe tüm halkımızdan destek bekliyoruz.Yürüyüş Emniyet Müdürlüğünün oradan başlayıp Cumhuriyet meydanına gidilecektir” dedi.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Bozüyük Haber Ajansı | Bozüyük Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!