Son dakika… MİT firari FETÖ’cüleri Türkiye’ye getirdi

featured

MİT Başkanlığınca, Fetullahçı Terör Örgütüne (FETÖ)  yönelik düzenlenen operasyon sonucu, terör örgütünün  “Azerbaycan kasası” ile  Mersin’de FETÖ’ye bağlı iş adamlarının imamlığını yapan iki üst düzey terörist  yurt dışında yakalanarak yurda getirildi. 

Edinilen bilgiye göre, FETÖ ile mücadele kapsamında operasyonlarına  devam eden MİT, haklarında arama kararı bulunan iki teröristi daha yurt dışında  yakaladı.

FETÖ üyelerinden İsa Özdemir Azerbaycan’da, Salih Zeki Yiğit ise de  Ukrayna’da yakalanarak bugün öğleden sonra özel uçakla İstanbul’a getirildi.

Atatürk Havalimanı’na inen uçakla getirilen FETÖ mensupları hakkında  “silahlı terör örgütüne üye olma” suçlamasıyla arama kaydı bulunuyor.

FETÖ üyesi İsa Özdemir, 1997’de Bakü Devlet Üniversitesini bitirdi.  Terör örgütünün bir dönem Azerbaycan hususi işler sorumluluğunu yürüten  Özdemir’in, FETÖ’nün “Azerbaycan kasası” olarak da görev yaptığı bildirildi.  Bakü’de terör örgütü adına inşaat sektöründe paravan faaliyet yürüten Avro 2000  firmasının sahibi olan Özdemir hakkında Ankara İkinci Sulh Ceza Hakimliğinin  arama kaydı bulunuyor.

Ukrayna’da yakalanan FETÖ üyesi Salih Zeki Yiğit’in ise Mersin’de  FETÖ’ye bağlı iş adamlarının imamlığını yürüttüğü belirlendi. İş adamlarından  “himmet” adı topladığı paraları başta Pensilvanya olmak üzere Afrika  ülkelerindeki okulların finansmanı için yurt dışına transfer eden Yiğit’in, 15  Temmuz 2016’daki darbe girişimi sonrasında yurt dışına kaçtığı tespit edildi.  Yiğit hakkında Mersin Sulh Ceza Mahkemesince arama kararı bulunuyor.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Bozüyük Haber Ajansı | Bozüyük Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!