Serdar Pehlivan "camiinin tek bir tuğlasının değdiği her yer o ibadethanenin bir parçasıdır"

featured

Camii ve ibadethaneler dünyevi ve nefsi duygularını kapının dışında bırakarak sadece ALLAH rızasını kazanmak gayesi ile içine girilen ve manevi semaya açılan pencerelerdir.

Bu nedenle hiç bir siyasi rant ve polemiğe konu edilecek yerler değildir.

Mevcutta inşaatı devam eden ilçemiz hal camiinin plan ve projesi görsel olarak her nekadar yanlış ise bu mübarek yerin silüetini bozacak şekilde reklam panoları ile sansürlemekde bir o kadar yanlıştır.

Birincisi camiinin tek bir tuğlasının değdiği her yer o ibadethanenin bir parçasıdır. Her ne olursa olsun ticari bir amaçla camiiye bitişik şekilde bir parça koymak vicdanen çok rahatsız edicidir.

İbadet esnasında gayrimüslim birinin yahut ALLAH’a hakaret eden birinin ve yahut dinen ibadethaneye girmesi caiz olmayan birinin o ticarethaneye girmesi herkesi vebal altında bırakır.

O bölgede olması gereken bize göre mis gibi bir gül bahçesidir.

Bu aymazlığı fırsat olarak değerlendirerek polemiğe yol açacağını bile bile camiinin uhrevi ruhuna ve silüetine aykırı bir şekilde ucube reklam panoları koymakda ayrı bir faciadır.

Tavsiyemiz ve temennimiz en azından bu uhrevi silüeti çok etkilemeyecek şekilde çim çit tarzı bir uygulama ile kamufle edilmesinden ve bu tartışmanın sona ermesinden yanadır.
Türk büyüğümüz Nasrettin Hoca’nın tabiri ile “Sende haklısın, sende haklısın”.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Bozüyük Haber Ajansı | Bozüyük Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!