RAMAZAN AYININ GELMESİYLE BAZI FIRSATÇILARA GÜN DOĞDU

featured

Sabırlı, Ramazan ayında gıdaya olan talebin artmasından yararlanarak haksız kazanç sağlamak isteyen bazı fırsatçıların, gıda maddelerinin zam yaptığını söyledi. Sabırlı yaptığı açıklamada, “Bu kutsal ayı bahane ederek fiyat artırmak, mübarek Ramazanı fırsata bilmek, ticaret değil vurgunculuk olur.

Özellikle Ramazan aylarında gıda maddelerinin fiyatlarında anormal artışlar yaşandığı da bir gerçek. Bu Ramazan ayına doğru da piyasada benzeri hareketleri yaşanıyor. Et fiyatlarının son günlerde yeniden yukarı doğru çıkmaya başladığı gözleniyor.

Bazı fırsatçılar sebze ve meyve ile kuru bakliyat, et ve süt ürünleri gibi gıda maddelerinin fiyatlarını Ramazan bahanesiyle artırabilirler. Bazı fırsatçıların Ramazan ayı öncesinde ürün stoku yaparak gıda fiyatlarının artmasına yol açabileceklerine yönelik şikayetler alıyoruz.

Gıda başta olmak üzere temel tüketim maddelerinde ilk denetimi yapacak olanlar tüketicilerdir. Tüketicilerimiz de alışverişlerinde dikkatli olmalı, bilinçli davranmalı, fiyatlarına fahiş zam yapanlardan alışveriş yapmamalıdır.

Piyasada ilk denetim görevi her zaman tüketicilerimizindir. Vatandaşlarımız fiyatları çok yüksek oranda artırılan gıda maddelerini satın almayarak da Ramazan fırsatçılarının vurgun yapmalarını önleyebileceklerdir” dedi.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Bozüyük Haber Ajansı | Bozüyük Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!