MUSTAFA KEMAL ATATÜRK ÜN ÖGRETMENLERİYİZ

featured

Büyük onderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün 24 Kasım 1928 tarihinde millet mekteplerinin kendisine verdiği “Başöğretmen “unvaninin kabul etmesinin yıl dönümü olan 24 Kasım 1981 tarihinden beri öğretmenler günü olarak kutlanmaktadir. Basogretmenimiz Atatürk ü saygıyla aniyor; tüm emekçi arkadaşlarımın gününü kutluyoruz.

Bugün Türkiye’de öğretmenlerin hakettiği ilgi ve değeri gördüğünü, beklentilerinin karsilandigini söylemek mümkün değildir. Eğitimi bilimsel ve laik ozunden koparmaya çalışan siyasi kadrolar; eğitimi cokertirken ogretmeninide ezmektedir. Eğitim sisteminde yapılan köklü değişiklikler ,öğretim birliğine vurulan darbe, okul dönüşümleri, siyasi kadrolaşma, yandaş yönetici atama gayreti, okullarda şiddetin artması, ihraç, açığa alınma, surgunler, sözleşmeli ve güvencesiz istihdam uygulamalarıyla öğretmenlerimizin yaşadığı sorunlar derinlesmistir. Bizler bu tür sorunların acilen çözülmesini, ek ders adaletsizligin giderilmesini, vaad edilen 3600 ek göstergenin hemen verilmesini istiyoruz. Ayrıca yönetici atamalarında mülakat kaldırılmalı liyakat esas alınmalıdır. Uzman, Başöğretmen adaletsizligi derhal giderilmelidir.

Sorunsuz görevini yapan öğretmen verimli çalışır. İşine daha iyi odaklanir.
Bu vesile ile yukarıda belirttigim sorunlara ivedilikle çözüm bulacak bir yaklaşım beklentisiyle; öğrencisine yüreği ile dokunan tüm emekçi öğretmenlerimizin gününü kutluyorum.

Eğitim İş sendikası Bozüyük İlçe Temsilciliği Başkanı
Şerife Demirbaglar

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Bozüyük Haber Ajansı | Bozüyük Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!