KONUT ALIM VE SATIMIN DA VATANDAŞIMIZ KANDIRILIYOR !

featured

Konut alım ve satımlarından müteahhit ve müteahhit’lik firmaları çeşitli görsellerle sinevizyon’larla müşterilerini cezbederek, projelerini beğendirmeye çalışıyorlar. Ne yazık ki projenin bitiminde bu görsellerin büyük çoğunluğunun yapılmadığı yada muadilinin yapıldığı sorunlarıyla karşılaşılıyor.Oysa ki vatandaşımız bu proje ve görsellere inanarak konut ve daire satın alıyor ve hayal kırıklığına uğruyor, bu şekilde de vatandaşımız kandırılıyor.

Daha sonra vatandaşımız durumu kabullenerek, hakkını aramıyor ve bir nevi kandırılmayı kabullenmiş oluyor. Oysa ki müteahhit’ler ve müteahhit’lik firmaları proje yi vatandaşa sunduğu şekilde birebir aynısıyla teslim etmelidir.

Bu kanuni bir sorumluluktur ,bu sorumluluğa uymayan müteahhit’ler hakkında vatandaşımızın kanuni hakları doğmaktadır. Bu davalar maddi ve manevi davalardır ve kesinlikle vatandaşımızın lehine sonuçlanmaktadır.

Bu ve benzeri örneklere daire yada konut larımızda kullanılan malzemelerde dahildir. Örneğin A firması çok kaliteli bir firmadır ürünleri pahalıdır. Müteahhit bu firmanın ürünlerini kullanmayı taahhüt ederek başka bir firmanın ürününü yada A firmasının ikinci kalite, üçüncü kalite yada defolu ürünleri kullanarak maliyetlerini düşürmek suretiyle daha fazla gelir kazanarak vatandaşımız kandırılmaktadır.

NE YAZIKKİ VATANDAŞIMIZ KANUNİ HAKLARINI BİLMİYOR !
Ne yazık ki vatandaşlarımız kanuni haklarını bilmiyor yada kanuni haklarını kullanmıyor ,buda müteahitlere cesaret veriyor. Son zamanlarda gelen şikayetler doğrultusunda vatandaşımızın satış sözleşmesi dahi yapmadan daire ve konut aldıkları ve güven esaslı bir ticaret yaptıkları ve bu ticaretten zarar gördükleri anlaşılmıştır.

KONUT YADA DAİRE ALMAK İÇİN YAPMAMIZ GEREKENLER
1. Vatandaşımızın kesinlikle noter onaylı bir sözleşme yapmaları (vatandaşlarımız güven esaslı bir alış veriş yaptıkları için daha sonra onbinlerce TL’lik masraflar yapmakta ve müteahitlerden bir hak taleb edememektedir. Oysaki noter onaylı bir sözleşme olsa mütehaahitler ve müteahhitlik firmaları hukuki olarak sözleşmeye koydukları maddeleri yapmak zorunda kalacaklardır.)

2. Müteahhit yada müteahhitlik firmalarının size sunduğu sözleşmeyi büyük bir titizlikle inceleyiniz ve size vaad edilen projenin, kullanılacak malzemenin ,sözleşmede olup olmadığına bakın , eğer yoksa bunlarında eklenmesini isteyin.

3. Bu sözleşmeyle birlikte projenin ve görsellerinin birer çıktılarını alınız, proje bitiminde karşılaştırınız.

4. Kullanılacak malzemenin cinsini, markasını ve kalitesini belirleyiniz. Örneğin seramik, granit, mutfak dolabı kombi vb.

5. Konut ve daire fiyatının müteahhit lik firması ile anlaşılan gerçek rakamlarla sözleşme yapınız ,bu sizi ileride doğacak olan hukuki sorunlarda ödediğiniz rakamlar üzerinden hak sahibi olmanızı ve hak kaybı yaşamamanızı sağlayacaktır.

6. Müteahhitlik firmasının vaad ettiği işe başlama ve işi bitirme tarihlerini kesinlikle sözleşmeye ekleyiniz , bu sizi işin bitme tarihine kadar teslim edilmeyen projeden zarar görmeniz durumunda tazminat yada kira hakkınızı doğuracaktır.

7. Satın alınan konutun ipotekli veya hacizli olup olmadığını kesinlikle kontrol ediniz. Bu bilgilere tapunun bir fotokopisi ile birlikte tapu müdürlüklerinden ulaşabilirsiniz.

8. Konut veya daire alırken binanın iskanının kesinlikle alınmış olmasına dikkat ediniz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Bozüyük Haber Ajansı | Bozüyük Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!