İZMİR’DE DOKTORUN DARP EDİLMESİ OLAYINA BİLECİK AİLE HEKİMLERİ DERNEĞİNDEN KINAMA

featured

İzmir’de bir doktorun hastayı görmeden ilaç yazmamasından dolayı hasta yakınları tarafından darp edilmesini kınayan Bilecik Aile Hekimleri Derneği yönetim kurulu üyesi Abdülkadir Özdoğan yaptığı basın açıklamasında ;

“Sağlık çalışanlarına yönelik şiddette, bakıldığında en öne çıkan sebepler hasta memnuniyeti bahane edilerek yapılan usulsüz taleplerdir. Sağlıkta şiddeti görmezden gelmek hekimlerin tükenişini hızlandırmaktadır.

Şiddete karşı uygulanabilir, caydırıcı, ertelenmeyen cezalar acilen yasalaştırılmalıdır. Bu cezalar düzenlenirken sözel şiddet ve sosyal medya üzerinden yapılan gerçek dışı,suçlayıcı, ön yargılı halkı galeyana getiren söylemler de ceza kapsamına alınmalıdır. Çıkartıldığı söylenen son şiddet yasası caydırıcı cezalar içermemektedir. Son yaşanan olaylarda sosyal medya üzerinden yapılan yorumlar toplumsal linçin örnekleridir.

Biz hekimler işimizi aldığımız tıp eğitimine, etiğe ve kanunlara uygun şekilde yapmak istiyoruz. Son yıllarda artan şiddet ve iş yükü baskısı tükenişimizi arttırıyor. Artmış sözel ve fiziksel şiddete karşın hala caydırıcı, uygulanabilir ve ertelemesiz cezalar içeren kanunun çıkartılmaması tükenişimizi hızlandırıyor. Medya ve sosyal medya üzerinden yapılan ön yargılı, hakarete varan yorumlar, aleni hedef göstermeler ve bunların görmezden gelinmesi tükenişimizi arttırıyor.

184 SABİM bilgilendirme hattı şikayet merkezi gibi değil, amacına uygun olarak kullanılmalı ve halkımız sağlığı hakkında doğru bilgilendirilmelidir. Sağlık okur yazarlığı arttırılmalıdır. Acilen etkin caydırıcı, uygulanabilir ve ertelemesiz cezalar içeren şiddet yasası çıkartılmalıdır. AHEF olarak bu konularda bir araya gelmek ve birlikte çalışmak için sağlıkla ilgilenen tüm mesleki gruplara ve sivil toplum kuruluşlarına açık davet gönderiyoruz.” dedi

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Bozüyük Haber Ajansı | Bozüyük Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!