GÖÇ YÜRÜYÜŞÜ TAMAMLANDI TOPRAK TESLİM EDİLDİ

featured

Bilecik Doğa Sporları Derneği üyeleri, Domaniç’ten devraldıkları sancak ve bir miktar toprağı 6 gün 5 gece sonunda Söğüt’e ulaştırarak Vali Tahir Büyükakın’a teslim etti. Kısa adı BİDOS olan (Bilecik Doğa Sporları) derneği başkanı Feridun Aynur yaptığı basın açıklamasında şunları söyledi;
“Ertuğrul Gazi Atamızın 1281 yılında ilk yayla dönüşünde başlatmış olduğu Toy 737 yıldır devam eder. Ancak toyun asıl anlamı olan göç unutulmuş, bu güne kadar da göç yolu ortaya çıkartılamamıştı. Amacımız bu Domaniç’ten Söğüt’e göç yolunun tescillenerek, yürüyüşümüzle de tarihin yeniden canlandırılarak, kültür mirasımızı Milli Birlik Ve Beraberlik içinde yeniden yaşatmaktır. Sancağımızı Ve bir Miktar toprağımızı Hayme Ana (Devlet Ana’nın) türbesinden aldığımız toprağı Osmanlı İmpartorluğu’nun tohumlarının atıldığı bu topraklarda, atalarımızın bıraktığı izleri takip ederek 6 gün 5 gece de oğlu Ertuğrul Gazi’nin türbesine ulaştırdık.

Bizce taşıdığımız sadece sancak ve toprak değil, atalarımızın taşıdığı o yüce ruhun yeniden hayat bulmasıydı. En büyük temennimiz ise bu etkinliğin Kütahya ve Bilecik ili yetkililerinin ortak çalışmasıyla geleneksel hale getirilerek daha da anlam kazanmasıdır.

Bu projede desteklerini bizden esirgemeyen Kütahya Valimiz Sayın Ahmet Hamdi Nayır’a, Bilecik Valimiz Sayın Tahir Büyükakın’a ,Domaniç Kaymakamlığımıza, Söğüt Kaymakamlığımıza, Söğüt Belediye Başkanımız Sayın Halil Aydogdu’ya, bilimsel bilgileriyle göç yolunun aslına uygun olarak yapılabilmesine ışık tutan Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Refik ARIKAN’a, yol boyunca güvenlik ve sağlık önlemlerinin alınması hususunda emeği geçen kamu görevlilerimize destek veren sivil toplum kuruluşlarımıza gönüllü vatandaşlarımıza ve siz değerli basın mensuplarına teşekkürü borç biliriz. İlkini bu sene yaptığımız geleneksel hale gelecek Kayı Boyu Göç Yürüyüşü projemiz onumuzdeki senelerde diğer sivil toplum kuruluşlarını da dahil edilerek geniş kapsamlı bir katılımla daha görkemli hale getirmeyi planlıyoruz.” dedi.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Bozüyük Haber Ajansı | Bozüyük Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!