EYT MAĞDURLARI “BİZ ARTIK İCRAAT İSTİYORUZ” DEDİLER

featured

Bozüyük’te (EYT) Emeklilikte Yaşa Takılanlar sosyal yardımlaşma ve dayanışma derneği üyeleri bir araya gelerek basın muhabirimize bazı demeçlerde bulundular. Platform sözcüsü Mehmet Ali Çelik yaptığımız görüşmede “Biz bu davada haklılığımızın peşindeyiz. Bu hakkımızı da sonuna kadar almak için mücadelemizi vereceğiz. Geldiğimiz yaş ortalaması 45-50 yaşlarda. En büyük sıkıntılarımız bu yaşlardan dolayı bizi, özel sektör ’Yaşlısın’ diyerek kapıya koyuyor. Ama hakkımızdan dolayı devletimize, ’bizi emekli edin’ diyoruz. Biz haklıyız. Devletimiz de, ’Hayır, siz gençsiniz’ diyor. Şimdi bizler ülkenin öz vatandaşı olarak elimizden alınan hakkımızı istiyoruz.Yıllarca nasıl kesintisiz ve tam olarak boğazımızdan , çoluk çocuğumuzun nafakasından kesilen primlerimizi ödemiş insanlar olarak ilk işe girdiğimiz şartlarda emekli olmak istiyoruz.” ifadelerinde bulundu.

DEVLETİMİZİN SIRTINDA KAMBUR DEĞİLİZ !
Bilecik il temsilcisi İsmail Düşünen ise ifadelerinde ” Emeklilikte yaşa takılanların maliyeti yıllık ortalama 8-10 Milyon TL civarında bir maliyet oluşmaktadır. Devlet yöneticilerimiz Suriye’lilere 33 milyar dolar para harcadıklarını gazete ve televizyonlardan bizler öğrenirken ,bizlere yapılacak yıllık 8-10 Milyon lira’lık bir maliyet mi devlet yöneticilerimize çok geiyor ? Bunu anlamakta hakikaten zorlanıyoruz. Biz bevletimizin sırtında hiç bir zaman kambur değiliz. Asıl kambur olanların yanında bizlerin sorunları devede kulak” dedi.

ASKERİ ÜCRETİN ALTINDA EMEKLİ MAAŞI OLUR MU?
Dernek üyesi Sadettin Sargın ise ifadelerinde “Bizler yaş haddinden maduriyetlerinin giderilmesi mücadelesini verirken 01 /10 /2008 yılında çıkan 5510 sayılı yasa ile AYLIK BAĞLAMA ORANLARI (ABO) ‘nın değiştirmesi ile ülkemizde en çok konuşulan ve gelecek zamanlarda düşük maaşı ile ömür boyu çalışmaya sevk edecek çocuklarımıza gelecekte iş imkanlarının kapısını kapatacak bir yasanın onaylanması ,sorun olan yaş maduriyetine ek maaş maduriyetini ortaya çıkarmıştır. Devletimizin bu yapılan yanlışlığı bu çıkartılacak yasa il birlikte düzeltilmesini istiyoruz ” dedi.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Bozüyük Haber Ajansı | Bozüyük Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!