EYT İLK MEŞALESİNİ BURSA’DA YAKTI , İLK DERNEĞİNİ BOZÜYÜK’TE KURDU

featured

Açılışa Bozüyük Belediye Başkan yardımcısı Ali Şahinoğlu, Bozüyük Kent konseyi başkanı Nurettin Oydu, Bozüyük Dostları derneği başkanı Mustafa Aksu, Saadet Partisi İlçe başkanı Necip Meral,Tüm Emekliler derneği başkanı Ramazan Peker,Bozüyük ADD dernek başkanı Özen Sevgili, Eskişehir Disk Emekli-sen başkanı Suast Başaraner, Emeklilikte Yaşa Takılanlar Sosyal Yardımlaşma derneği Genel başkanı Gönül Boran Özüpak, genel başkan yardımcısı Mustafa Avcı, Bursa EYT Dernek başkanı Turgay Ölünç, Eskişehir EYT Dernek başkanı Gürcan Göç ve çok sayıda Bozüyük EYT dernek üyeleri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal marşının söylenmesinin ardından Bilecik Emeklilikte Yaşa Takılanlar Sosyal ve Yardımlaşma Derneği başkanı İsmail Düşünen yaptığı konuşmasında;
” Bizler bugüne kadar davamızdan vazgeçmedik ,sonuç alasıya kadarda vaz geçmeyeceğiz. Lakin bu onurlu mücadelemizde başarılı olabilmemiz için sizlerin desteklerinize yani üyeliklerinize ihtiyacımız vardır. Bildiğiniz gibi bu güne kadar birçok ilde toplantılar ve mitingler yaptık ,sesimizi duyurmaya çalıştık. Maduriyetimizin 20. yılında 08-09-2019 Pazar günü saat 12 de Ankara Tandoğan meydanında buluşmak üzere Bilecik Emeklilikte Yaşa Takılanlar Sosyal ve Yardımlaşma Derneği olarak oraya sizleri bekliyoruz” dedi.

Ardından EYT Sosyal ve Yardımlaşma Derneği kurucu başkan yardımcısı Mustafa Avcı, bizler yıllardır verilen büyük mücadelenin sonunda 2015’te tüm illerimizin ortak kararıyla dernekleşme kararı aldık. Bu mücadeleye girerken tabiki herşey kolay olmadı. Karda kışta bir elin parmaklarıyla sayılan ,sayıları miting diye saydığımız 100 ,200,500 veyahutta en fazlası 1500 dediğimiz , Bursa mitinginden sonra sayımızı Maltepe mitingine geldiğimizde birbuçuk milyon insanın yani mağdurun, emekçinin dertlerini ,çilelerini göz önüne alarak büyük bir miting düzenledik.

Hepininz biliyorsunuz ki İstanbul Maltepe, İstanbul Yenikapı ve Ankara’daki Nazım Hikmet salon toplantısından sonra ,en son 8 Eylül 2019 tarihinde Ankara Tandoğan meydanında büyük bir miting için hazırlığımızı yaptık valilikten izin bekliyoruz. Buradaki topluluğun İstanbul Maltepe mitinginin de çok daha fazla üzerine çıkması, maduriyetimizi ,mazlumiyetimizi , Anadolunun her yerinde yaşayan ve SGK kapsamında yaşanan tüm maduriyetleri sona erdirilebilmesi için ,halkımızın gerçek gücünü ortaya koyması adına hepinizi oraya bekliyoruz ” dedi.

Emeklilikte Yaşa Takılanlar Sosyal Yardımlaşma derneği Genel başkanı Gönül Boran Özüpak yaptığı konuşmada ” Biz bu davaya 5 kişi,10 kişi 300 kişi olduk ,yeri geldi 1500 kişi olduk. Şu an milyonlardan bahsediyoruz ,şu an tüm Türkiyeden bahsediyoruz. Her evde bir EYT’li var diyoruz ,herkez davasına haklarına sahip çıkmaya başladı.

Bu arkadaşlarımız burada canı gönülden sizlerin haklarını savunmak için var gücüyle ,gece gündüz bu yola baş koydular. Bu bir hak davası, bu bizim elimizden alınan haklarımızın gasp davasıdır. Sesimizi çıkartalım ,haklarımız için mücadele edelim, mücadele eden arkadaşlarımıza destek olalım. Edirneden Karsa kadar bu yasayı çıkarmayı başarıcağız, esas güç biziz. Bizim bizden başka dostumuz yok” dedi.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Bozüyük Haber Ajansı | Bozüyük Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!