Emekliler bayram ikramiyelerini asgari ücret artışına endekslenmesini istiyor

Tüm Emekli İşçileri Dul ve Yetimleri derneği Bozüyük şube başkanı Ramazan Peker 6 dönemdir bayram ikramiyelerine artış yapılmadığını belirterek, konuyu İşçi Emeklileri Derneği genel merkezine bildirirerek emekli bayram ikramiyelerinin arttırılması ile ilgili talepte bulundu. Ramazan Peker "bayram ikramiyesi ile başlangıçta 1 kurban alınabilirken, şimdi dörtte birini alınabiliyor" dedi.

featured

Tüm Emekli İşçileri Dul ve Yetimleri derneği Bozüyük şube başkanı Ramazan Peker yaptığı basın açıklamasında şunları kaydetti;
“Emeklilerimizin şu an yaşadığı zor süreçte verilen bayram ikramiyeleri bir nebzede olsa, emeklilerimize belirli bir can suyu oluşturmaktaydı. 2018 de verilen 1000 TL. bayram ikramiyesi ile bir kurbanlık alınırken, şimdi bu kurbanlığın dörtte biri maalesef alınamıyor.

Biz yaşlı emekli insanlar olarak dini vecibelerimizi yerine getiremediğimizde büyük bir mahcubiyet ve üzüntü duymaktayız. Bayram günleri sevinçli güler yüzlü olmamız gerekirken, bayramımızı kutlamaya gelen çocuklarımızı ve torunlarımızı mahçup karşılamaktayız.

İşte bu yüzden Tüm işçi emekliler dernekleri olarak Ankara genel merkezimize taleplerimizi ilettik. Genel başkanımız sayın Satılmış Çalışkan taleplerimizi dikkate alarak cumhur başkanımıza mektup yazarak şubelerimizin ve emeklilerimizin istek ve taleplerini bildirdi.

Tüm İşçi Emeklileri Dul ve Yetimler derneğinden, Cumhur başkanı Recep Tayyip Erdoğan’a bayram ikramiyelerin arttırılması talebi ile mektup gönderildi. Dernek yönetim kurulu adına genel başkan Satılmış Çalışkan imzası ile 04 03 2021 tarihinde gönderilen mektupta bayram ikramiyelerinin arttırılması ve asgari ücret artışına endekslenmesi talep edildi”.

Giriş Yap

Bozüyük Haber Ajansı | Bozüyük Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!