Camiliyayla köyü madene karşı imza topladı

featured

Konu üzerine açıklama yapan Camiliyayla köyü sosyal ve dayanışma derneği başkanı Mustafa Engin; “Atalarımızın yaşadığı ve Osmanlının göç yollarının bulunduğu bu cennet bölgeleri cehenneme çevirmek için uğraşan insanlara karşı, haklı bir mücadele içindeyiz. Mücadelemiz sonuna kadar sürecek ! Köylülerimizden, dost ve akrabalarımızdan, imza toplayarak maden açılmasına engel olmaya çalışıyoruz. Köylülerimiz istihdamını bu bölgedeki ormanların yanı sıra, küçük ve büyük baş hayvancılık, arıcılık’tan sağlamaktadır.

Geçtiğimiz yıllarda yaşadığımız büyük orman yangını ile otlatma sahalarımız zaten küçüldüydü. Madenin açılması ile meydana gelecek tozdan dolayı otlatma sahalarımız ve tarım arazilerimiz olumsuz etkilenecektir. Buradan tüm yetkililere sesleniyorum. Bırakın ormanlarımız yaşasın ! Bırakın gelecek nesillerimize temiz bir doğa bırakalım. Camiliyayla köy halkı olarak bizlerin varlığı, sağlığı, sosyal ve ekonomik hayatı, yaşam alanı görselliği göz önüne alınmadan hazırlanmış bu maden projesinin uygulanmasını kesinlikle kabul etmiyoruz” dedi.

Office 365

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Bozüyük Haber Ajansı | Bozüyük Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!