Cami kıblesi rant kapısımı ?

featured

Ak Parti belediye meclis üyeleri Aralık ayı belediye meclis görüşmeleri sonunda gündem dışı olarak, Hal camisinin önüne reklam panolarının konması konusunda Bozüyük belediyesini eleştirdi. Buna karşılık başkan Mehmet Talat Bakkalcıoğlu “caminin batı minaresinden başlayarak Çalı otele kadar olan ve arka taraftaki eski balık pazarının olduğu alan dahil yeraltı otoparkı yapacağız. Proje çalışmalarımız bitti ve 2020 yılında bunun ihalesini yapacağız. O nedenle orada bulunan billboardları, bebek emzirme kabinini ve bir banka ATM’si var onların kaldırılması çalışmalarınada başladık. Billboardları koyabileceğimiz yerde tamamlanan cami inşaatının önündeki belediyemize ait yerlerdir ve oraya taşındık, yaptığımız bu, biz billboardları cami önündeki etik bulmadığımız dükkanların önüne koyuyoruz” dedi.

KEŞKE BUNUN TARİHİNİDE BİR ARAŞTIRSAYDINIZ

AK Parti belediye meclis üyesinin “hatırlıyorsanız caminin daha önceki halindede orada dükkanlar vardı” demesi üzerine başkan Bakkalcıoğlu “Caminin önceki halinde kıble duvarına yapışık dükkan yoktu, ön taraftaydı, cami geri plandaydı. Keşke bunun tarihinide bir araştıraydınız.

BU CAMİYİ YAPAN YENİ MAHALLE HALKI

Bu camiiyi yapan Yeni mahalle halkı, yerini veren Yeni mahalledeki insanlar, vakıfların bir kuruş parası yok. Yeni mahalleliler yapmış fakat 70 li yıllarda tapu kadastro geçerken buranın tapusunu vakıflara tescil etmiş. Bir kuruş katkısı olmayan bir haldeydi. Benim eski görev yaptığım dönemde yapılan camilerin hepside belediye arsası üzerine yaptık. Şu anda hepsi cami koruma dernekleri tarafından kullanılıyor, gelirleri de onlara ait oluyor.

ÇOK KIYMETLİ HALILARI TOPLAYIP ÇEKİP GİTTİLER. BOZÜYÜK’E BIRAKMADILAR

Burada yaşanan öyle olaylar olduki camilerdeki halkın verdiği halıları vakıflar bölge müdürlüğü aldı, toplayıp çekip gitti. Çok kıymetli tarihi halıları alıp götürdüler. Onu veren benim ninemdi, bir hemşerimin ninesiydi, dedesiydi. O halılar gitti ! Biz vakıfların tarihini bildiğimiz için ,70 li yıllardan sonraki camilerde taban halılarının fabrikasyon halılarına geçişi sırasında, o tarihi halıları vakıflar bölge müdürlüğü aldı götürdü. Bunları Bozüyük’e bırakmadılar.

KIBLESİ TİCARETHANEYE DAYALI CAMİ YAPMAK ETİK DEĞİL

Cami eski halinde, dükkanların metre karesi kadar, arka taraftaki alanda , öndeki dükkanların metre karesi kadar yer yapalım. 500 yıl önce atalarımız ana cadde üzerinde Kasımpaşa camiimizi yapmış etrafı açık, 500 yıl sonra kıblesine ticarethane dayalı cami yapmak etik değil” dedi.

VAKIFLAR GENEL MÜDÜRLÜĞÜNE GELİR GETİRMEK İÇİN CAMİ KIBLESİNE DÜKKAN KOYMAYI HALKIMIZ TAKDİR EDECEKTİR

AKP meclis üyelerinin Belediye başkanı Bakkalcıoğlu’nun anlattıklarına katılmadıklarını söylemelerinden sonra, Bakkalcıoğlu “Sizler katılmayabilirsiniz ,halkımız takdir eder sonuçta,bizim bakış açımız budur,.

AKP meclis üyesinin “Muhakkak halkımız takdir edecektir başkanım ” sözü üzerine Bakkalcıoğlu “Vakıflar genel müdürlüğüne gelir getirmek için cami kıblesine dükkan koymaya halkımız takdir edecektir ” dedi.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Bozüyük Haber Ajansı | Bozüyük Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!