BOZÜYÜK’TE KIZAK SPORU BRANŞI AÇILIYOR

featured

Bozüyük’te kızak sporu üzerine branş açılıyor ,Bozüyük belediye başkanı Fatih Bakıcı, milli eğitim müdürü , Güneş Spor ,4 Eylül Spor kulüplerinin ve beden eğitimi öğretmeni Doğan Arda nın girişimleri ile Bozüyük’te kış ve yaz kızak sporu artık yapılabilecek.

Ümit Kök yaptığı açıklamada ; “ilçe milli eğitim müdürümüz ve belediye başkanımız Sayın Fatih Bakıcı ile yapmış olduğumuz görüşmeler neticesinde ilçemize kızak branşını kazandırmak istedik. Bu görüşmeler sonrasında 4 Eylül Spor Kulübü ile bir anlaşma yaptık. Dedik ki ikimiz de kızak branşımızı açalım ,burada birçok sporcumuza birçok çocuğumuza yeni imkanlar sunmuş oluruz ve yöremizde de birçok yarışmalar sağlayarak hem bölgemizi tanıtmış oluruz, hem de çocuklarımızı yeni bir branşa teşvik etmiş oluruz.  Bu noktada da Doğan hocamızdan da yardım  talep etik. Sağ olsun hocamızdan yardım talebimizi geri çevirmedi. İnşallah bu branşta da birçok başarıları ilçemize kazandıracağız. Gerekli açıklamaları zaten kendisi yapacak kendisine buradan Teşekkür ederim. Bozüyük’ümüz  için ve Güneş  Spor Kulübü, 4 Eylül spor kulübü için de hayırlı olmasını dilerim.” dedi.

Konu üzerende açıklama yapan Doğan Arda ;”Ben ilk önce bu kızak olayına nasıl girdiğimizden bahsedeyim . Kızak Federasyonu As Başkanı Çağrı Kaymaz benim üniversiteden sınıf arkadaşım.  Onun ricasıyla bu işe girdik. Bozüyük’te de biliyorsunuz hava şartları kızak sporuna müsait olduğu için böylelikle kabul ettik. Daha sonra Çağrı as başkanımız bize yapmamız hakkında gereken bilgileri verdi. Federasyon başkanımız Ahmet Refik Tekcan ile birlikte Bozüyük’e geldiler.Milli Eğitim müdürümüz ,belediye başkanımızla birlikte ortak görüşmeler yaptık. Daha sonra bizi yönlendirmesiyle kulüpleşelim dediler. Bizde bu teklife Güneş Spor ve 4 Eylül Spor kulüplerine ilettik. Onlarda sağ olsunlar ,başkanları bizleri kırmadılar. Böylelikle kızak branşını açmış bulunduk. İlk müsabakamızda  3 -7 Mart tarihleri arasında Sarıkamış’ta olacak, bu  yarışmalara Bozüyük 4 Eylül Spor ve Güneş Spor adına 2 sporcu yarışacaklar. Bu biraz aceleye geldiği için  ,Bozüyük’teki gençleri yetiştirmesi için kızak milli takım hocaları ile de görüştüm. Kızağı sadece kar kızağı olarak düşünmeyelim ,tekerlekli kızak dediğimiz kızak türünüde Bozüyük’e getirip onuda burada yaygınlaştırmak için  zaten kızartmayı takım hocaları da adını Burada burada yaygınlaştırmak için pilot okullar seçerek  Türk sporuna kızak sporcularını kazandırmak için elbirliği ile uğraşacağız, tekrar ben başkanlarıma bize ve Türk sporuna destekleri için teşekkür ederim.”dedi

İKİ TÜRLÜ KIZAK BRANŞI UYGULANACAK

Güneş Spor başkanı Ümit Kök :”Bu kızak branşımızda biz aslında iki türlü düşündük , birincisi kışın karda ,diğeri de yazın yapılabilecek  kızak yarışmalarımız olacak . Federasyon başkanlarımızla yaptığımız  görüşmelerde inşallah onları buraya getirip Sofular ve Camiliyayla bölgesinde yerleri tespit edip o şekilde orada kışın kızak yarışmaları düzenlemeyi düşünüyoruz ve tekerlekli kızak yarışmalarında Söğüt yolu üzerinde bilyeli araba dediğimiz şekilde orada yarışmalar düzenleyerek halkımıza ve gençlerimize hizmet edeceğiz. Şunu anlatmamız gerekiyor ;Gençlerimiz bazı branşlarda milli sporcu olabilme yolunda daha çabuk ilerleyebiliyor  ,gençlerimiz milli sporcu olduklarında devletimizin sunduğu imkanları var. Bu imkanlardan yararlanıyorlar. En azından antrenörlük yapabiliyorlar ya da beden öğretmenliği şeklinde gençlik sporlarda görevler olabiliyorlar. Biz gençlerimize buraya katabilirsek ilçemizden birçok antronör  yetişmiş olacak. “

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Bozüyük Haber Ajansı | Bozüyük Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!