Bozüyük’te fırsatçılar hem konut alacakları, hemde emlakçıları isyan ettirdi

featured

Konu üzerinde açıklama yapan Bozüyük’te faaliyet gösteren Yılmaz Emlak bürosu sahibi Mustafa Yılmaz;
“Bozüyük’te konut fiyatlarının artmasından, biz emlakçıları ve ev almak isteyen orta gelirli vatandaşlarımızı isyan ettirdi. Bizim ilçemizde gelir düzeyi düşük olan vatandaşlarımızın yüzde 80’i fabrikada çalışanlar oluşturmaktadır.

Yaklaşık maaş durumu 3600 TL. geliri olan arkadaşlarımız ev sahibi olmak istediler, 30 000 – 40 000 peşinatı olan vatandaşlarımız ev hayali kurdular. Ama bunu bazı müteahhitler mi yoksa ev sahiplerimi bu durumu fırsatçılığa çevirdiler. Mayıs ayında 3+1 evin fiyatı 185.000 – 200 000 TL iken 250 000 – 300 000 TL olan fiyatlara çıktı.

Biz emlakçılar olarak bu artışlara isyan ettik, buradan şunu dile getirmek istiyorum; “Yine olan vatandaşa oldu”. Keşke faizler bu kadar düşmeseydide vatandaşlarımız bu kadar borçlanmasaydılar. Şunu merak etmeye başladık, 2021 yılında ödemeleri başlayan taksitler vatandaşlara çok zor günler geçirtecek. Allah yardımcıları olsun” dedi.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Bozüyük Haber Ajansı | Bozüyük Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!