Bozüyük Ülkü Ocaklarından esnafa 35 Kuruş Mesajı

Bozüyük Ülkü Ocakları eğitim ve kültür vakfı ilçe başkanlığı çerçevesinde yapılan etkinlikte esnafa siftah parası dağıttılar.

featured

Bozüyük’te iş yerlerini açan esnaf, ahilik geleneğini yaşatmak için zarf içinde dağıtılan siftah parası ve bildiri alarak güne başladı. Bildiride “Ahilik yolunda ayrılmayan, helal rızık için alın teri döken esnaf ve sanatkârlarımızın yanındayız. Şehidimiz Yusuf İmamoğlu ağabeyimizin şahadet şerbeti içtiğinde cebinden çıkan 35 kuruşu bugünkü siftahınız olarak kabul etmenizi rica eder, Allah’tan hayırlı ve bereketli bol kazançlar dileriz” yazılıydı.

Bozüyük Ülkü Ocakları ilçe başkanı Birol Taşlıoğlu, yaptığı açıklamada “Bozüyük Ülkü Ocakları olarak gerçekleştirdiğimiz bu anlamlı etkinlik ile esnafımız bugünkü siftahını Ülkücü Şehit Yusuf İmamoğlu’nun cebinden çıkan 35 kuruş ile yaptı. Böylelikle hem Şehidimiz Yusuf İmamoğlu’nu hatırlattık ve dualarla yad ettik, hem de ekonomik anlamda zor günler geçirdiğimiz bu zamanda esnafımızla omuz omuza olduğumuzu göstermek istedik. Öncelikle Aziz Şehidimize Cenab-ı Hak’tan rahmet diliyor, değerli esnaflarımıza hayırlı ve bereketli kazançlar diliyoruz. Siftah bizden Bereketi Allah’tan. Bozüyük Ülkü Ocakları olarak, farkındalık yaratan ve milli birlik ve beraberliğimizi güçlendiren faaliyetlere de devam edeceğiz” dedi.

Yusuf İmamoğlu hakkında muhabirimize bilgi veren Bozüyük Ülkü Ocakları ilçe başkanı Birol Taşlıoğlu, “Yusuf İmamoğlu şehit edildiği gün cebinde zamanın İstanbul Valisi Vefa Poyraz’ın ülkü ocaklarına yardım olarak verdiği 35 kuruş yardım parası vardı. Yusuf abinin 3 gündür karnı aç olmasına rağmen cebindeki para emanettir ve o para ile bir şey yemez, aklına bile getirmez. Emanete ihanet etmeyecek kadar maneviyatı yüksektir. Allah bu şuurda bizlere ülkücü gençler yetiştirmek nasip eylesin. Ruhu şad, mekanı cennet olsun” dedi.

Giriş Yap

Bozüyük Haber Ajansı | Bozüyük Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!