Bozüyük Rotary Kulübü’nün geleneksel Meslek Hizmetleri Ödülü bu yıl İsmail Çengelli’ye verildi

featured

Bozüyük Rotary Kulübü, Osman Rusçuk Meslek hizmetleri ödülü için Grand Çalı Otelde toplandı. Çok sayıda Bozüyük ve Eskişehir’den gelen Rotary Kulübü üyelerinin, bölge guanör’lerin yanı sıra Bozüyük belediye başkan yardımcısı Ali Şahinoğlu ve davetlilerinde bulunduğu ödül töreni, saygı duruşu ve İstiklal marşının okunması ile başladı.

Bozüyük Rotary Kulübü başkanı Oktay Pehlivan yaptığı açılış konuşmasında;
“Bu seneki meslek hizmetleri ödülümüzü Bozüyük Rotary Kulübü olarak, bundan sonra Osman Rusçuk Meslek Hizmetleri Ödülü olarak isimlendirerek, bu güne kadar yaptığımız, Bozüyük Rotary Kulübü’nün kuruluşundan, 1983’den bu yana, her sene Bozüyük Rotary Kulübü meslek hizmetleri ödülü olarak isimlendirdiğimiz bu ödülü, bundan sonra Bozüyük Rotary Kulübü ayakta olduğu sürece, ödüşümüzün ismini Osman Rusçuk Meslek hizmetleri ödülü olarak isimlendireceğiz. Bunuda burada sizinle paylaşıyorum” dedi.

Konuşmasına devam eden başkan Pehlivan, “mesleğin insan hayatındaki,toplumdaki yerini bilen ve bunu üstün ahlak erdemi olarak, kabul eden insanlarız. Ve bu anlayıştan ötürü de bu gün burada toplandık, bu duygumuzu, bu taktirimizi sizlerin huzurunda gerçekleştirmek istiyoruz. Bizler Rotary Kulüpleri olarak dünya ülkeleri arasında, iyi niyet ve anlayışı karşılıklı olarak geliştirerek barışan ve barış halinin kökleşmesine katkıda bulunan, ender sivil toplum örgütlerinden biriyiz.

Bizler her Rotaryenin kendi işi ve mesleğini topluma hizmet fırsatı olarak yürütmesini benimser ve bu nedenle iş ve meslekteki yüksek ahlaki değerlerin yaygınlaşarak, kullanılması için haftalık toplantılarımızı düzenleriz. Her Rotaryan üyemizin hizmet idareli, kendi kişisel iş ve toplum hayatına uygulaması ve böylece topluma örnek olması için, kendisini ve çevresini teşvik eden projeler geliştiririz” dedi.

İsmail Çengelli Kimdir

Ardından kulüp üyelerinden Hikmet Karasu ödüle layık görülen İsmail Çengelli hakkında özgeçmiş bilgisi verdi. Hikmet Karasu yaptığı konuşmada; “İsmail Çengelli, 8.8.1955 de Bozüyük’te dünyaya geldi. Eğitimini bozüyük’te tamamladı, bu arada 15 yaşına kadar babasının yanında tabakhane işinde çalıştı. 15 ile 18 yaşları arasında bisiklet ve motorsiklet tamirciliği yaptı, sonrasında askerliğine kadar sanayide dizel motor tamir işleri ile uğraştı. Askerlik sonrasında 33 yıl boyunca ustalık seviyesinde çeşitli dizel motor tamir bakım üzerine kendi işini yaptı ve bu arada dizel motorlar üzerindede bazı iyileştirmeler yaparak kendini gösterdi. 2010 dan sonra motor ustalığından emekliye ayrılarak ağaç oymacılığı işine hobi olarak başladı. Hobi olarak başladığı bu işten 2016 yılında Eskişehir uluslararası ahşap festivaline katıldı. Dünyanın utancını ağaca kazıyarak, aylan bebeği çalışmasını yaptı. Aylan bebeği ve mermi taşıyan kadın çalışmalarını Odunpazarı belediyesi müzesine hediye etti. Geçtiğimiz ramazan ayında Sarar AVM de kendi imkanları ile yaptığı eserleri sergiledi.”

İsmail Çengelli’ye Osman Rusçuk Meslek hizmetleri ödülünü Bozüyük Belediye Başkan yardımcısı Ali Şahinoğlu ve bölge Guanör yardımcısı Neslihan Kuyucu taktim etti. Başkan yardımcısı Ali Şahinoğlu “Rotary Kulübü gibi iyi insanların bulunduğu ortamda bulunmasından dolayı mutlu olduğunu belirten Şahinoğlu, ilçemizdeki değerlere sahip çıkıldığı için gururlandığını söyledi.

Rahmetli Osman Rusçuk’un eşi Ayla Rusçuk, eşi ile birlikte Rotary Kulübünde geçirdiği anılarını anlatması duygusal anları yaşattı. Başkan Oktay Pehlivan’ın kapanış konuşmasının ardından program sona erdi.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Bozüyük Haber Ajansı | Bozüyük Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!