Bozüyük Kent Konseyi Kadın Meclisi ilk toplantısını gerçekleştirdi

featured

Bozüyük Kent Konseyi Kadın Meclisi Bozüyük Haber Ajansı muhabirine yaptıkları açıklamada; “kadınların kendi sorunlarına sahip çıkmaları için karar alma süreçlerine ve kentsel yaşamın her alanına katılımını sağlamak amacıyla; kadınlarla ilgili kamu kurumları, sivil toplum kuruluşları, meslek odaları, iş hayatındaki kadınlar, emekli kadınlar ve ev kadınlarından oluşan demokratik bir yapıdır. ”

“Kadın Meclisi olarak; kadınların, cinsiyet ayrımcılığına dayalı eğitim,  hukuk, sağlık, ekonomik, siyasal, kültürel ve toplumsal alanlardaki sorunlarına dair tespitlerde bulunup, kent konseyi ile birlikte projeler hazırlayarak çözüme ulaştırmaya gayret edeceğiz. ”

Onların girişimci, araştıran, üreten bireyler olmalarını desteklemek ve bireysel inisiyatiflerini geliştirmek için eğitimler düzenleyeceğiz.Proje üretmede aktif rol almalarını ve bu projelerin yetkili makamlara iletilmesinde etkili çoğunluk olarak temsil edilmelerini sağlayacağız.

Kadınların, her türlü şiddete karşı mücadele etmelerine yönelik hukukçular, psikologlar, uzman eğitimciler ile söyleşiler düzenleyeceğiz. Sosyal faaliyet ve eğlenceler düzenleyerek onların hayata, ilçeye bir adım daha katılmalarını sağlayacağız.” dediler.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Bozüyük Haber Ajansı | Bozüyük Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!