BOZGİED DERNEK BAŞKANI CELALİ YILMAZ BULUŞ FUARINI ELEŞTİRDİ

featured

Dernek başkanı Celali Yılmaz yaptığı açıklamada “Dünyanın Buluşcularınin buluşamadığı “Dünya Buluş Fuarı” 2 yıldır mart ayında düzenleniyordu. Bu yıl eylüle alınan Dünya Buluş Fuarı’nın üçüncüsü de sona erdi. İlkine ziyaretçi olarak katılmış, ilk olmasından dolayı eleştirel bakmamıştım. Dikkatimi çeken TÜBİTAK standının boş olması idi. Bu yıl fuarı alıcı gözle inceledim. Çünkü şu günlerde, ülke olarak teknolojik Kurtuluş Savaşı’na ihtiyacımız olduğunu daha cok anladık. Ülke sayısı çok az ama stand ve ziyaretçi sayısı da azdı. Ve eksikleri gördükçe çok üzüldüm. Dost acı söyler. Biraz zülfü yare dokunalım Bu fuarı düzenleyen kurum ve kuruluşlar yeterince önem vermiyor, hatta bakanlıkların bile önemsemediği kanaatindeyim. “Bozüyük Girişimciliği Destekleme Derneği” olarak hemen hemen her yıl sıfır bütçeyle düzenlediğimiz “Bölge Mucitler Sergisi”nde bile 75 stand ve 1500 ziyaretçi olduğunu düşününce bu fuara gereken önem verilmediğini düşünmemek olmazdı.

Gençlerimizi heveslendirmek adına Milli Eğitim Müdürlüklerince bu fuara öğrenciler taşınmalıdır. Hatta üniversiteler de buna paydaş yapılabilir. Yine yabancı temsilcilere tercüman verilebilir ve ziyaretçilere tercümanlar vasıtasıyla buluşlar anlatılabilir. Gelecek misafirlerin masrafları bir günlüğüne bile olsa karşılayarak fuardan sonra Istanbul bile gezdirilebilir . Gönlüm istiyor ki Güney Kore’nin yaptığı atılımı biz de yapalım. Bunun içinde buluş adamları merkezi adı altında tesisler inşa edelim ve buluş yapanlara ödüller verelim. Arge desteklerinin takibini yapalım ve üniversiteleri bu bağlamda harekete geçirelim. Patent sayılarını irdeleyelim. Buluş yapmak ve bunları belgelemek için patent almanın önemi üzerinde Türkiye genelinde tüm okullarımıza kapsayacak şekilde konferanslar, seminerler ve hatta yarışmalar düzenlenmelidir. Milli Eğitim ve diger bakanliklardaki Ar-ge (Arakla -getir) emirle degil kendileri proje ureterek calısmali hatta özel sektör eleman takviyeli ortak akillla projeler üretebilmelidir.Önümüzdeki yıl eğer katılan ülke sayısı 50’yi geçmeyecek ve stant sayısı 500’ü bulmayacaksa Bozüyük Girişimciliği Destekleme Derneği olarak bizler bu fuarı düzenlemeye talibiz. Eğer bizi ciddiye almazsanız TOBB’a bağlı odalarla bir konsensüs yoluna da gidilebilir. Bu fuarın kıymetini bilelim ve televizyonlarda, basında günler ve aylar öncesinden kampanya başlatalım. Hatta yurtdışında da duyuralım. Yabanci ziyaretcilerde gelebilsinler Seminerler ve konferanslar yoluyla insanımıza anlatalım. Ziyaretçi ve stant sayısı arttıkça itibar da artacaktır. Ilki yapılmasina rağmen amatör ruhla düzenlenen Teknofest harikaydı Genclik merkezleride harekete gecirilmisti Bizler dernek olarak 2016 yılında teknolojik Kurtuluş Savaşı’na var mısınız demiştik. Bu amaçla bölge mucitler sevgilerimizi her yıl daha fazla ilin katılımı ile büyütüyoruz. Hedefimiz şimdilik Türkiye’miz. Neticede bu fuar daha ciddi düzenlensin istiyoruz. Olmaz ise bizler bu işe sonuna kadar talibiz. ” dedi.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Bozüyük Haber Ajansı | Bozüyük Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!