Biz Bozüyük’lüyüz! Burada yabancı ürün yok!

Bozüyük sebze üreticileri birliği yönetim kurulu başkanı Orhan Karalar Hal Camii arka kısmında ikincisini kurdukları üretici marketler hakkında geniş çaplı bilgi verdi. "Biz Bozüyük'ün ve Bozüyük'lünün marketlerini açıyoruz, Bozüyük'lü çiftçinin ürünlerini satıyoruz. Yani biz Bozüyük'lüyüz! Burada yabancı ürün yok" dedi. Bozüyük'lü çiftçilerin yaptığı bu girişim çiftçilerin üretiminde bir devrim niteliğinde.

featured

Konu hakkında Bozüyük Haber Ajansı muhabirine açıklama yapan Bozüyük sebze üreticileri birliği yönetim kurulu başkanı Orhan Karalar yaptığı açıklamada şunları belirtti;

ÇİFTÇİLERİMİZİN NE ÜRÜNÜ VARSA BU MARKETLERDE SATILACAK

“Bozüyük sebze üreticileri birliği, üretici marketlerini çiftçilerimiz adına açtık. Bu kapsamda çifçilerimizin, tarlasından ahırına, ahırından mutfağına üretmiş oldukları ürünlerinin hem doğrudan satışını, hemde bu markette sunumunu yapıyoruz. Burada çiftçilerimizin işletmelerine kayıtlı olan kesimlik çağına gelen hayvanlarını kesip satacağız, süt satımını gerçekleştireceğiz. Çiftçilerimizin bakliyatı, çerezlik ürünleri, meyvesi, sebzesi ne varsa bu marketlerimizde satılacak.

BÜYÜK MAHALLE’LERİMİZE MARKET AÇMAYI DÜŞÜNÜYORUZ

Burası merkez marketimiz olduğu için lokanta formatını koyduk. Şimdilik iki tane şubemiz var, ama bundan sonraki süreçte büyük mahallelerimize birer tane market açmayı düşünüyoruz. Çiftçilerimizin üretmiş oldukları ürünlerin alt yapısı olarak tabir ettiğimiz, yem fabrikası ve benzerlerine bundan sonraki süreçte gelecek olan kolaylıklar. Buradaki amacımız çiftçilerin üretimlerinin sunumunun yapılması için de aynı zamanda lojistiğinin de oluşturulması.

BUNDAN SONRAKİ SÜREÇTE ÜRÜNLERİN İŞLENMESİ ÜZERİNE ÇALIŞMAMIZ OLACAK

Bu amaçla daha önceden ambalajlama ve paketleme tesisi kurduk ama eksik. Niye! Sadece paketleme ile olmuyor iş, bunların işlenmeside gerekiyor. Allah nasip ederse bundan sonraki süreçte ürünlerin işlemesi üzerine de çalışmamız olacak. Bunların dar alanlarda, kıt imkanlarla yapılmasında ziyade, bu ürünleri üretecek olan çiftçilerimizin, tam teşekküllü hijyen şartlarının oluşturulmuş olduğu işleme merkezlerinde, işlemesini sağlayacağız.

Öyle oluncada çok rahat birşekilde bir fabrikasyon gibi, kuşburnundan salçasına, marmelatına,makarnasına hatta ilerleyen aşamasında çiftçi kendi ekmeğini burada sıhhi şartlarda pişirip satabilecek hale gelecek. Ama her bir süreç adım adım oluyor, birden olmuyor. 2009 senesinde kurmuştuk biz bu birliğimizi, kıt imkanlarla bu günlere geldik ve ikinci marketimizi açtık. Bundan sonra çiftçilerimizin desteği ile daha ileri sürece gideceğimize inanıyoruz.

BOZÜYÜKLÜ ÇİFÇİLERİMİZİN ÜRÜNLERİNİ SATIYORUZ

En büyük avantajımız, ulusal zincir marketler ve birlikler gibi değil, biz Bozüyük’ün ve Bozüyük’lünün marketlerini açıyoruz, Bozüyük’lü çiftçinin ürünlerini satıyoruz. Yani biz Bozüyük’lüyüz! Burada yabancı ürün yok. Sağlıklı yaşam için sağlıklı gıda, sağlıklı gıda içinde Bozüyük sebze üreticileri birliği” dedi.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Bozüyük Haber Ajansı | Bozüyük Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!