Birleşik emekliler sendikası “Amasız, fakatsız, lakinsiz, insanca yaşam ücreti istiyoruz”

featured

Bozüyük Cumhuriyet meydanında düzenlenen basın açıklamasında Bozüyük Birleşik emekliler sendikası başkan yardımcısı Emine Göktürk çelik yaptığı konuşmada şunları belirtti;

“Hepinizin bildiği gibi 3 Ocakta TÜİK enflasyon verilerini açıklayacak ve buna göre emekli maaş artışları belirlenecek. Hepimiz biliyoruz ki TÜİK’in açıklayacağı rakamlar bizlerin çarşı, pazar alışveriş rakamlarını yansıtmadığı gibi bizlerin hissettiği yüksek enflasyon verilerinin de çok altında.

Bizler Emekli maaş artışlarımızı TÜİK’in verilerine göre değil 20 yıl önceki Emeklinin alım gücüne göre verilmesini talep ediyoruz.

20 yıl önce en düşük emekli aylığı asgari ücretin Yüzde 35 fazlası idi. Buda şu anlama geliyor, Asgari ücret 8.506₺ Yüzde 35 fazlası 3.000₺ topladığımızda bugün elimize geçmesi gereken en düşük emekli aylığı 11.500₺. 20 yılda bizden alınanın geri verilmesini talep ediyoruz.

Bayramlarda verilen 1.100₺’nin asgari ücrete yükseltilmesini, kışın her ay 1.000₺ yakacak yardımı yapılmasını ve sağlıkta emekliden katkı payının kaldırılmasını talep ediyoruz. Emeklilik devlete yük değil bedeli peşin ödenmiş bir haktır. Amasız, fakatsız, lakinsiz, insanca yaşam ücreti istiyoruz” dedi.

Giriş Yap

Bozüyük Haber Ajansı | Bozüyük Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!