Birileri ormanların içine etmek için uğraşırken, bu kahramanlar 2000 fidan dikti

featured

11 Kasım Milli Ağaçlandırma Bayramı nedeniyle Tarım ve Orman Bakanlığı’nın başlattığı “Geleceğe Nefes Dünyaya Nefes” projesi kapsamında Poyra Köyü’nde 2000 adet Sedir ve Karaçam fidanı toprakla buluştu.

ozüyük Poyra Köyü kırsalında yapılan ağaçlandırma çalışmalarına Bozüyük Kaymakamı Hasan Yaman, İlçe Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Çepni, Belediye Başkan Yardımcısı Mahmut Fındık, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Serkan Aktay, İlçe Emniyet Müdürü Ömer Koparan, Orman İşletme Müdürü Rabiye Tuncer, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahmut Demir, İlçe Müftüsü Mustafa Topal ve köylüler katıldı. Belediye Başkan Yardımcısı Mahmut Fındık İlçe Orman İşletme Müdürü Rabiye Tuncer’e çalışmalarında kolaylıklar dileyerek, “fidanların ormana dönüşmesi için hep birlikte çalışmalıyız” dedi.

MİLLİ AĞAÇLANDIRMA BAYRAMI NEDİR?

Geçtiğimiz senelerde bazı gençler tarafından sosyal medyada gündeme getirilen ve tüm Türkiye’nin destek verdiği ‘Milli bir ağaç bayramı olsun’ kampanyasının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yayımlanan genelge ile Milli Ağaçlandırma Günü resmen açıklanmış oldu. Özellikle fidan dikme kampanyası ile Türkiye’nin gündemine oturan doğaya ve yeşile saygı çalışmaları, Milli Ağaçlandırma Günü ile taçlanmış oldu. O zamandan bu yana her yıl 11 Kasım günü “Milli Ağaçlandırma Günü” olarak kutlanıyor.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Bozüyük Haber Ajansı | Bozüyük Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!