Bayıltılıp atılan köpeklere Bozüyük belediyesinin şefkat eli değdi

featured

Baygın halde bırakılan ve soğuktan ölmek üzere bulunan köpekleri, Bozüyük belediyesi Sokak Hayvanları Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi tarafından tedaviye alındı. Kendisi aynı zamanda Veteriner olan hayvan sever Bozüyük Belediye başkanı Mahmut Fındık yaptığı açıklamada şunları belirtti;

HAYVANLAR NARKOZ ALTINDAYDI

“Dün, Aşağıarmutlu köyü mevkisinde baygın halde köpeklerin oraya atıldığı haberiyle Bozüyük Belediyesine ihbar geldi. Biz harekete geçtik, Belediyenin Veteriner Hekimi buradaki hayvanların narkoz altında olduklarını, yani buraya getirilmeden önce narkoza tabi tutulduklarını ve bir araçla buraya bırakılıp gidildiğini gördük.

BARINAĞIMIZDA REHABİLİTASYONA TABİ TUTUYORUZ

Sayıları ne kadardı bilmiyoruz ama bazıları narkozun etkisinin geçmesiyle dağılmışlar gitmişler. Burada kalan 10 hayvanı aldık, şu anda barınağımızda rehabilitasyona tabi tutuyoruz, bazılarının ufak tefek yaraları var, belirli bir süreden sonra, bakımları yapıldıktan sonra doğal ortamlarına tekrar geri bırakacağız. İçlerinde ameliyat olması gerekenler, kısırlaştırılması gerekenler varsa bunlara da el atacağız.

JANDARMA TEŞKİLATI SORUŞTURMAYI YÜRÜTÜYOR

Bunları buraya bırakanlar; Barınağı olmayan, Veteriner teşkilatı olmayan, tutma, yakalama, bayıltma teşkilatı olmayan Belediyeler bunları mobil olarak dışarıdan şirketlere yaptırıyorlar, sanıyorum bu şirketlerden bir tanesidir, biz bunun kim olduğunu bilemeyiz , komşu ilçelerden olması ihtimali yüksek, Bu konuda Jandarma Teşkilatı gerekli soruşturmayı yürütüyor.” Dedi.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Bozüyük Haber Ajansı | Bozüyük Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!