Bakımı yapılan kombiyle tüketici enerjiden tasarruf eder

featured

Doğalgaz kombi cihazlarının bakımlarının her yıl yaptırılması gerektiği uyarısında bulunan kombi bakım uzmanı Dinçer Erkanlı, kombilere yapılan bakımların cihazı verimli, sağlıklı, güvenli ve tasarruflu hale getireceğini belirtti.

Kombi bakımı ile kalorifer peteklerinin daha çok ısı vereceğine dikkat çeken Erkanlı, “Kombi bakımının her yıl yapılması gerekiyor. Kombi bakımı ile kombimizin ömrü uzun olur ve tüketicimiz doğalgazdan yüzde 20-25 tasarruf etmiş olur. Kombi bakımı yapılmayınca kalorifer peteklerinin üstü ısınır, ama alt kısmı ısınmaz. Bakımı yapılmayan kombi kışın ortasında arıza verir. Bu sorunların meydana gelmemesi için her yıl kış mevsimine girmeden kombi bakımının yapılması gerekmektedir.” dedi.

“Vatandaşlar kışa sıcak olarak girmek istiyorsa yılda bir kombi bakımını yaptırmalıdır”

Kombi bakımının öneminden de bahseden Dinçer Erkanlı, “Kombi bakımında kalorifer filtresi ile fan temizlenir, genleşme tankına hava basılır. Genleşme tankına basılan hava ile ısı daha fazla olur. Piyasada bakım adına sadece kombinin kalorifer filtresinin temizliği yapılıyor.

Bu şekilde tüketiciler kandırılıyor. Sadece filtrenin değiştirilmesiyle bakım olmaz. Bu işlem ile sadece tüketicinin cebinden para çıkmış olur ve kombiden enerjiden tasarrufu yapılamaz.

Onun için kombinin tüm parçalarının bakımının yapılması gerekir. Kullanıcı, kombi bakımı yapıldığında gelen kişinin ne yaptığını, gelen bakımcının hangi parçaları temizlediğini görmelidir. Bu şekilde gerçek bakımın yapılıp yapılmadığı da belli olur. Kombi bakımı yapılmazsa petekler tam olarak ısınmaz. Onun için vatandaşlar kışa sıcak olarak girmek istiyorsa yılda bir kombi bakımını yaptırmalıdır. Bu kombinin de ömrünü uzatır.” ifadelerini kullandı.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Bozüyük Haber Ajansı | Bozüyük Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!