Atatürk’e yapılan hakarete dayanamadılar Bozüyük Cumhuriyet baş savcılığına suç duyurusunda bulundular

featured

Bozüyük’te bir çok vatandaşımız 28 Mayıs Cuma günü Ayasofya Camisi icazet töreninde, vaazında üstü kapalı olarak Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e lanet okuyan Mustafa Demirkan hakkında Bozüyük Cumhuriyet başsavcılığına giderek şikayet dilekçesi verdiler.

Ayasofya Camisi icazet programı sırasında Mustafa Demirkan’ın, Mustafa Kemal Atatürk’e yönelik, “Bu ve bu gibi mabedlerin mabed olarak kalması için inşa edilmiştir. Öyle bir zaman geldiki bir asır gibi bir zaman içinde ezan ve namaz yasaklandı ve müze haline çevrildi. Bunlardan daha zalim ve kafir kim olabilir… yarabbi bir daha bu zihniyetin bu milletin başına gelmesini mukadder buyurma…” ifadelerini kullandığı, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’e lanet okuyup, “zalim ve kafir” ifadelerini kullandığı ortaya çıkmış ve tepkilere neden olmuştu.

Bozüyük’lü birçok vatandaşımız Atatürk’e lanet okuyan Mustafa Demirkan hakkında Bozüyük Cumhuriyet başsavcılığına şikayet dilekçesi vererek, şikayetçi oldular. Konu hakkında bilgi veren şikayetçi vatandaşlarımız “bizler görevimizi yaptık, ülkemizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk için lanet okuyan Mustafa Demirkan hakkında, Atatürk’ün manevi hatırasına hakaret ettiği iddiasıyla suç duyurusunda bulunduk” dediler

Giriş Yap

Bozüyük Haber Ajansı | Bozüyük Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!