Artık emeklilerinde sendikası var

featured

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından konuşan Şube Başkanı Nazmi Yüksel; “Birleşik Emekliler Sendikası Bilecik, Bozüyük merkez ilk şubesinin açılması benim için bir anı, bir guru kaynağı olmuştur. Biz sendika olarak siyasi parti değiliz, biz emeklilerin haklarını savunan, onların daha iyi şartlarda yaşamlarını sağlamak. 1995 yılından beri kurulamayası 27 yıl sonra kurulan sendikamıza sahip çıkalım sendikaya üye olalım” dedi.

Daha sonra söz alan Birleşik Emekliler Sendikası Genel Başkanı Mahmut Şengül; “Ülkemizde 13 milyon 700 bin emekli yaşamakta ve bunların yaklaşık 9 milyon yakını asgari ücretin altında emekli maaşıyla yaşamını idam ettirmek zorunda kaldı. Maalesef emekliler geçinemiyor. Emekliler, pazar yerlerinde çöp artıkları toplamak, askıda ekmeğe muhtaç duruma bırakıldı.Bu yüzden dolayı da emeklilerin toplumun sayısal bakımından en geniş kitlesine sahip olmasına rağmen en mağdur kitlesiyiz.İşte bu mağduriyetimizin sebebi ise emeklilerin bugüne kadar örgütsüz olmasından kaynaklıydı. Biz birleşik emekliler sendikasını kurarak emeklilerin artık bir çatı altında toplanıp örgütlü bir şekilde insanca yaşayacağız. Özgürce kendi geliriyle yaşamaya idam edebilecek koşulları yaratmak için bu sendikayı kurduk. Bunun içinde Türkiye genelinde 30 ilde temsilciliğimiz kuruldu. Bundan sonrada diğer illerde de hızlı bir şekilde temsilciliklerimizi açıcağız” dedi.

Konuşmaların ardından şube açılışı için hep birlikte kurdele kesildi. Törenin devamında ise sendika yöneticileri Cumhuriyet Meydanı’na giderek burada taleplerini belirten bir basın açıklaması yaptılar. Basın açıklaması sonrası misafirlere pilav ayran ikram edildi.

Açılış törenine, Birleşik Emekliler Sendikası Genel Başkanı Mahmut Şengül, Şube Başkanı Nazmi Yüksel ve Sendika Yöneticileri, Emekliler, Bozüyük Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Karasu, Siyasi Parti Temsilcileri, Sivil Toplum Kuruluşu Temsilciler katıldı.

Giriş Yap

Bozüyük Haber Ajansı | Bozüyük Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!