Mustafa Aksu kimdir ? Eğitimci sendikacı demokrat Mustafa Aksu’yu ne kadar tanıyoruz!

featured

2023 yılında yapılacak olan Türkiye genel seçimlerine Cumhuriyet Halk Partisi Bilecik milletvekilliği için aday adayı olan Mustafa Aksu’yu yakından tanıyalım. Örgütlü, eğitimli, bilinçli toplum olmayı kendisine doktrin edinmiş, demokrasiyi ve cumhuriyet değerlerini güçlendirme çabalarını ısrarla sürdüren Mustafa Aksu kimdir? Onu ne kadar tanıyoruz !..

Mustafa Aksu kimdir

1962 yılında Bilecik ili Pazaryeri ilçesi Günyurdu (Bakraz) köyünde doğan Mustafa Aksu, merhum ormancı Halil İbrahim Aksu ve merhum Hacı Gülsüm Aksu’nun oğludur. İlkokulu, Bozüyük Göynücek Köyü İlkokulunda, ortaokulu Osmaneli Ortaokulunda, liseyi de Bozüyük Lisesi’nde okudu. Önlisans eğitimini Akdeniz Üniversitesi Burdur Eğitim Yüksek Okulunda (Sınıf Öğretmenliği), lisans eğitimini Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi’nde (Sosyal Bilgiler Öğretmenliği) aldı.

Mustafa Aksu çalışkanlığını her sektörde gösterdi

Mustafa Aksu, öğretmenlik mesleğine başlamadan önce Atalay Kiremit fabrikasında, Köylüoğlu Makine Sanayi fabrikasında, Toprak Fabrikaları inşaatında işçi olarak, ESPET Bozüyük Tesisleri’nde müdür olarak görev yaptı.
1980 öncesi lise gençlik döneminde “İlerici Liseliler Dergisi” nin Bozüyük temsilciliğini yaptı.

1986 yılında Bozüyük’te “Yeni Dünya Gazetesi” ni kuran Mustafa Aksu, aynı gazetenin sahipliğini, genel yayın yönetmenliğini ve başyazarlığını da yaptı. Yeni Bozüyük Gazetesi‘nde, Bozüyük Haber Ajansı İnternet Gazetesi’nde ve Bozüyük Yaşam Dergisinde köşe yazarlığı yaptı. 1980 yılında Bozüyük İşçileri Tüketim Kooperatifinin (BOZ-İŞ KOOP) kurucusu oldu. Uzun yıllar varlığını sürdüren BOZ-İŞ KOOP’un büyümesine katkı sağladı.

Mustafa Aksu’nun eğimciliği her zaman örnek olarak gösterildi

Mustafa Aksu öğretmenlik mesleğine ilk olarak 1987 yılı Aralık ayında Hakkari ili Şemdinli ilçesi Çubuklu köyünde başladı. Daha sonra Şemdinli Yayla Mahallesi İlkokuluna atandı. 1991-1995 yılları arasında Kocaeli Gebze Zeki Gezer İlkokulunda ve Ertuğrulgazi İlkokulunda görev yaptı. 1995 yılında atanması Bozüyük’e yapıldı. Bozüyük’te Albay İbrahim Çolak İlkokulunda, 75. Yıl İlköğretim Okulunda, Necatibey İlköğretim Okulunda, Cumhuriyet İlkokulunda görev yaptı. 30 yılı aşkın öğretmenlik yaptıktan sonra 2018 Temmuz ayında emekli oldu ve ardından Uzman Sürücü Kursunda Direksiyon Eğitimi Usta Öğreticisi olarak göreve başladı. İlerleyen yıllarda Uzman Sürücü Kursunun da müdürü oldu.

Mustafa Aksu’nun emekçi sendikal mücadelesi

Mustafa Aksu Sendikal mücadelesine ilk olarak 1980 yılında işçi olarak Köylüoğlu Makina Sanayi Fabrikasında çalışırken Maden-İş Sendikası‘na üye olmakla tanıştı. Maden-İş sendikası‘nın fabrikada örgütlenmesini sağlayarak yetki alma aşamasına getirdi.

1992 yılında Gebze’de Darıca Zeki Gezer İlkokulunda görev yaparken yeni kurulan sendikalardan EĞİT-SEN’e üye ve okul temsilcisi oldu. Ertuğrulgazi İlkokulunda görev yaparken 1980 sonrası ilk kurulan eğitim sendikası EĞİTİM-İŞ’i tanıdı. İlk EĞİTİM-İŞ’e de üye oldu ve okul temsilciliğini üstlendi. 1995 yılında EĞİTİM-İŞ ve EĞİT-SEN’in birleşmesinden oluşan EĞİTİM-SEN’in Gebze İlçe Şube Kurucu Yönetim Kurulunda görev aldı. 1997 yılında bir grup eğitimci ile birlikte EĞİTİM-SEN Bozüyük İlçe Temsilciliğini kurdu. İlçe Yönetim Kurulunda önce İlçe Sekreteri olarak, sonra da İlçe Başkanı olarak görev yaptı. İlerleyen süreçte EĞİTİM-SEN Bilecik Şube Başkanlığına seçildi.

Sendikal hareketteki sıkıntılara çözüm arama adına 9-10 Temmuz 2005’te İzmir-Gümüldür’de illerden gelen 100’ü aşkın eğitimcinin, Niyazi Altunya’nın, Yıldırım Koç’un ve merhum Prof. Dr. Alparslan Işıklı’nın katıldığı sendikal mücadelenin ve sendikal anlayışların değerlendirildiği Sivas Kongresi tarzında yapılan kurultaya katıldı.

İki gün süren bu Kurultayın sonucunda adı TÖS ya da EĞİTİM-İŞ olacak olan, emek mücadelesi ile birlikte Atatürk ilke ve devrimlerini, cumhuriyet değerlerini savunma mücadelesi verecek bir sendikanın kurulması kararı alınması nedeniyle oluşturulan Sendikal Mücadele Koordinasyon Kurulunda Bilecik ilini temsilen görev aldı. Bu kurulun çalışmaları sonucunda 17 Ekim 2005 tarihinde Ankara’da 47 kurucu ile kurulan EĞİTİM-İŞ’in Kurucu MYK’sında Genel Sayman olarak görev aldı. 2006 yılında yapılan 1. Merkez Olağan Genel Kurulu sonucunda 1. Dönem MYK üyesi seçildi ve 2008 yılına kadar Genel Uluslararası İlişkiler ve TİS Sekreteri olarak görev yaptı. 10 Nisan 2008 tarihinde Ankara’da kurulan Birleşik Kamu-İş Konfederasyonunun kurucusu oldu. İlerleyen yıllarda Eğitim-İş Bilecik İl Yöneticiliği, Birleşik Kamu-İş Bilecik İl Temsilciliği görevlerinde bulundu.

Mustafa Aksu’nun dernekçi yönü ve sivil toplum kuruluşları’ndaki başarıları

Mustafa Aksu 1998-2000 yılları arasında ve 2010-2018 yılları arasında Atatürkçü Düşünce Derneği Bozüyük Şube Yöneticiği (6 yıl başkanlık-4 yıl yönetim kurulu üyeliği) görevinde bulundu. 4 Eylül 2018’de 28 kurucu ile Bozüyük Dostları Derneğini (BDD) kurdu. 2022 yılı Ocak ayına kadar dernek başkanlığı yaptı. ADD ve BDD dışında Bozüyük Ertuğrulgazi Derneği, Bozüyük Hacı Bektaşi Veli Derneği, Bilecik EYT Derneği, Tüketici Hakları Derneği, Bozüyük Göynücekliler Derneği ve Birleşik Emekliler Sendikası üyesidir.

Evli ve iki çocuk babası olan Mustafa Aksu, dernekler-sendikalar aracılığı ile örgütlü, eğitimli, bilinçli toplum olma, demokrasiyi ve cumhuriyet değerlerini güçlendirme çabalarını ısrarla sürdürmektedir.

Giriş Yap

Bozüyük Haber Ajansı | Bozüyük Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!