Akla hayale gelmeyecek dolandırıcılık yöntemleri…

featured

Karmaşık otomatlar ya da ATM’ler için orada bekleyen sahtekar size iyi niyetiyle yardımcı olma teklifinde bulunur. Bazıları sonrasında bu servisi için para talep eder. Bazıları kredi kartı şifrenizi görüp sonradan cüzdanınızı çaldığında kullanmak için hafızasına atar.
Polis kılığındaki sahtekar yanınıza gelip bölgede sahte banknotların dolaştığı uyarısını yapar ve cüzdanınızı kontrol etmek ister. Cüzdanı kontrol edip geri verdiğinde maalesef paranız eksiktir.
Sahtekar kasiyer para üstünü çok yavaş biçimde, çıkışmıyormuş gibi beklete beklete verir. Amacı sizin sıkılıp çıktığı kadar para üstünü almayı kabul etmenizdir.
Sahtekar taksiciler bagaja yüklediğiniz çantalarınızı sizin için hızlıca indirir ve gider. Aslında küçük ve gözden kaçabilecek olan bir çanta ya da poşedi bagajda bırakmıştır. Yine bazı taksiciler, sizden yasal olmadığı halde bagaj parası talep eder.
Sahtekar kasiyer telefonuyla oynuyormuş gibi yapar. Aslında yaptığı kredi kartınızın fotoğrafını çekip sonradan kopyalatmaktır.
Taksici, şehri bilmemenizden istifade ederek sizi bol bol dolaştırır. Hatta bazıları taksimetrelerini manipüle edecek sistemlere sahiptir.
Kalabalık tren ve metrolarda çok sayıda yankesici vardır.
Müzisyen görünen sahtekar kendini amatör bir müzisyen olarak tanıtır ve elindeki CD’yi size verip memleketinizde fırsat buldukça çalmanızı ister. CD’yi alırsanız para talep eder. Vermeyi reddederseniz sizi tehdit etmekte başlar
Sahtekar yanınıza yaklaşıp size uyuşturucu temin edebileceğini söyler. Kabul ederseniz birden sahte bir polis peyda olur ve hakkınızda işlem yapma tehdidiyle sizden rüşvet talep eder.
Sahtekarlar leke yapacak bir maddeyi (ketçap vs.) üzerinize yanlışlıkla dökmüş gibi yapar ve özür dileyerek temizlemek ister. Temizlik esnasında ceplerinizi yoklar ve bulduğu şeyleri aşırmaya çalışır.
Sahtekarlar elindeki bebeği (genelde oyuncak bebektir) size birden fırlatır. Siz şok olmuş vaziyette bebeği tutarken bir başka ekip ceplerinizdeki değerli eşyaları aşırma girişiminde bulunur.
Sahtekarlar yere bir cüzdan bırakır. Yoldan geçenler de manzarayı görünce refleks olarak cüzdanlarını kontrol ederler. Uzaktan seyreden ve cüzdanların asıl yerlerini öğrenen dümenci, o noktadan itibaren yankesicilik yapabilmek için gerekli bilgiyi sağlamıştır.
Çekici görünümlü bir kadın, yalnız geziyorsanız yanınızda bitip sizinle flört etmeye başlar. Ardından ona bir içki ısmarlamanızı ister ya da birlikte bir bara gitme teklifinde bulunur. Gecenin sonunda gelen hesap, astronomiktir.
Sahtekarlar sokakta bul karayı al parayı oynatmaktadır. Kalabalık toplanınca, ekibin geri kalanı cüzdanları ve değerleri eşyaları ceplerden aşırır.
Paris’in meşhur sahtekarlığı. Buna göre yanınızdan geçen dümenci yerde bir yüzük bulmuş gibi yapar ve size ait olup olmadığını sorar. Sizin olmadığını öğrendiğinde de yüzüğün gerçek altın olduğunu fark etmiş gibi yapar (ki değildir) ve size uygun fiyattan satmak ister.
Sahtekarlar yanınıza yaklaşır ve size örme bileklik yapma teklifinde bulunur. Ne derseniz deyin bileğinizi kavrayıp yapmaya başlar ve sonrasında para talep eder. Bazı durumlarda bunun dikkat dağıtma amaçlı kullanıldığı ve cüzdanınızın aşırılma ihtimali olduğunu da unutmayın.
Çift olarak dolaşıyorsunuzdur. Sahtekarlar yanınıza gelir ve elindeki gülden ısrarla satın almanızı ister. Reddederseniz partnerinizin yanında sizi aşağılayacak cümleler ve hareketlerde bulunur.
Grup olarak fotoğraf çekinirken sahtekarlar iyi niyetliymiş gibi yanınıza yaklaşıp fotoğrafınızı çekme teklifinde bulunur. Sonrasında ya para talep eder, ya da cihanızı alıp kaçar.
Bir grup sahtekar sizden fotoğraflarını çekmenizi ister. Kamerayı geri verdiğinizde tutmayarak düşmesine sebep olurlar ve parasını talep ederler.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Bozüyük Haber Ajansı | Bozüyük Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!