10 yıl içinde 35 bin kadar ağaç kesilecek

featured

Muratdere Madencilik yetkilileri il genel meclis kürsüsünde, açılacak bakır maden ocağının ülke ekonomisine yaratacağı katkıyı anlatarak Türkiye’nin yıllık 3.5 milyar dolarlık bakır ithalatından doğan açığı kapatmaya önemli bir katkı sağlayacağını, bu yüzden de Bilecik’in en büyük ihracatçısı olacaklarını, projenin ülke ekonomisine en az katkısının 6 Milyar 650 Milyon olacağını belirttiler.

Slayt gösterimi ile meclis üyelerine bilgiler veren Muratdere Madencilik yetkilileri ile meclis üyeleri arasında soru-cevap şeklinde gerçekleşen bilgilendirme toplantısında Bozüyük İl Genel Meclis üyeleri CHP’li Hüseyin Elmas, AKP’li Mesut Çetin ve Erdinç Gesge’nin merak ettikleri sorulara cevap verdiler.

HÜSEYİN ELMAS;” KAÇ AĞAÇ KESİLECEK?”

CHP’li Meclis Üyesi Hüseyin Elmas’ın; “yapılacak yatırımda kaç ağaç kesilecek” sorusuna Muratdere Madencilik yetkilileri; “10 yıl içinde 35 bin kadar ağaç kesilecek ancak yerlerine yenileri dikilecek” diye cevap verdiler. Özellikle Muratdere ve Erikli köy halklarının endişe duydukları, tarım arazilerine ve doğaya zarar verilebileceği yönünde tereddütleri olduğunu belirten Ak Parti Bozüyük İl Genel Meclis Üyesi Mesut Çetin;

MESUT ÇETİN;” KÖYLÜLERİMİZİ İKNA ETMENİZ GEREKİR”

“Bizler yatırıma karşı değiliz. Ben de Erikli köyündenim. O civarı karış karış bilirim. Başta su sorunu olmak üzere köylülerimizi ikna etmeniz gerekir” dedi.

ERDİNÇ GESGE: “NE TÜR KİMYASAL KULLANILACAK?”

Bozüyük Ak Parti Meclis Üyesi Erdinç Gesge;” Ne tür kimyasallar kullanacaksınız, adı nedir, markası nedir, içeriği nedir?” sorusuna Muratdere Madencilik yetkilileri kullanacakları kimyasalın adının, içeriğinin belli olmadığını, henüz o aşamaya gelinmediğini söylediler.

ZAFER KURNAZ;”SİYANÜR KULLANACAK MISINIZ?”

CHP Bilecik İl Genel Meclis Üyesi Zafer Kurnaz; “suya siyanür kullanacak mısınız? ” sorusuna; “hayır siyanür altın madeni aramasında kullanılır. Biz bakır madeni çıkaracağız. Siyanür kullanmayacağız” diye cevapladılar.

ERKAN ERDEM; ”BİR GÜNDE 500 TON SU YAPAR”

CHP Gölpazarı Meclis Üyesi Erkan Erdem ise ocakta ne kadar ve hangi zamanla su kullanılacağı sordu. Muratdere Madencilik yetkilileri “işletme 24 saat çalışacak ve saniyede 6 Litre su ” cevabını verince Erdem; “saniyede 6 Litre ise 24 saatte 500 ton su yapar” dedi.

MECLİS ÜYELERİNİN ÇOĞU İKNA OLMADI

Yapılan sunumdan birçok meclis üyesinin de ikna olmadığı dikkatlerden kaçmadı. Diğer yandan söz alarak bir konuşma yapan Edebali Kültür ve Araştırma Derneği Başkanı Arif Durmuş ise adı geçen bölgeyi çok iyi bildiğini, yürüyerek, atla oraları karış karış gezdiğini belirterek maden ocağı açılması kararından vaz geçilmesini, binlerce ağacın kesilmesinin yanlış olduğunu ifade etti.

Microsoft Project 2016

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Bozüyük Haber Ajansı | Bozüyük Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!