ZENGİNLERİMİZDEN UTANIYORUM

featured

Son üç ayda yaşadığımız ekonomik sorunlar,dövizin,faizin,altın fiyatlarının artmasına,akaryakıta,doğal gaza,elektriğe zam gelmesine ve tüm malların fiyat artışlarına sebep oldu.Sabit gelirli, maaşlı, emekli, memurlarımız, çalışanlarımız, asgari ücretlimiz,dar gelirlerimiz bu zamlardan çok olumsuz etkilendi.Eylül ayında gelen enflasyonda bunun göstergesi oldu.
Bankalar kredi faizlerini yükseltti.vadeleri kısalttı.Piyasalar uzun vadeli satışlarını, 6 aya kadar çekti.
Tüm bunlar yaşanırken bizi yönetenler çareler ararken,ülkenin önde gelen zenginleri ile istişareler yaptılar.Bu istişareler sonucunda bugün açıklanan sonuç bırakın sevinmeyi hepimizi çok üzdü.Neymiş mallarında %10 indirim yapacaklarmış.
Sayın Bakan enflasyon da topyekün mücadele yapacağız derken ağzının içine düşecek gibi izleyen zenginlerimizin,%10 indirim açıklanırken alkışlamaları karşısında TÜRK milleti olarak şaşırdık.
Enflasyon ile mücadele yapılırken,ekonomik sorunlarla uğraşılırken zenginlerimizin vereceği katkı bu mu olmalıydı.
Bankalarımız 1 ağustostan itibaren geçerli krediler için %10 indirim bana göre yetersiz. Bunu 24 haziran dan itibaren ve % 20 olmalıydı.
Neden mi %10 indirim birkaç puan etkileyecektir..%20 olsaydın en azında üç dört puan etkilerdi.
Ben zenginlerimizden çok daha büyük katkılar bekliyordum.Zamlanmış mallarından %10 indirimden öteye
1-Savunma sanayimize katkı olması açısından 100 milyar tl bağış kampanyası yapabilirlerdi.
2-Devlet den çalışan desteği almadan karlarından zarar ederek çalışanlarını iş den çıkarmayacaklarını beyan etmelerini beklerdim.
3-TÜSİAD,MÜSİAD gibi iş insanlarımız çıkıp malımızla mülkümüzle TÜRK milletinin yanındayız diyerek psikolojik çalışma yapabilirlerdi.
4-ALIŞ-VERİŞ kampanyaları yapabilirlerdi.Bankalar kaynaklar yaratabilir,tüketici faizlerini aşağı çekebilir,kırmızı çizgide olanlara af getirebilirlerdi.
5-Çalışanlarına enflasyondan kaynaklanan kayıplarını 1 ekim itibari ile verebilirlerdi.
TÜRK milleti canıyla,kanıyla her şeyi ile ülkesi için fedakarlık yaparken zenginlerimizin % 10 indirim yapıyoruz diyerek büyük fedakarlık yapıyor imajı vermeleri inanın TÜRK milletini çok üzüyor..TÜRK milletinin zenginleri böyle olmamalıydı.
Elimden bir şey gelmiyor.Zenginlerimizi bu ekonomik mücadelede elini taşın altına koymadıkları için ayıplıyorum..Üzülüyorum..TOPYEKÜN mücadelede zenginlerimize düşen hisse % 10 indirim..Bu zenginler bizim zenginlerimiz olamaz diyorum..
UTANIYORUM ….

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Bozüyük Haber Ajansı | Bozüyük Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!