Yoksulluk ve açlık emeklinin kaderi mi?

Bozüyük Tüm İşçi emeklileri dul ve yetimleri derneği başkanı Başkanı Ramazan Peker, hükümetin emekliye yaptığı zam oranını eleştirerek "Yoksulluk ve açlık emeklinin kaderimi ? Birilerine ye iç sarf et sınır yok, ama emekliye sabret, şükret deniliyor. Bu durumda biz emeklileri çok üzüyor" dedi.

featured

Emeklilerin maaşlarına 2021 Ocak’ta verilen zam oranının 14 milyon emekliye hayal kırıklığına uğrattığını belirten Bozüyük Tüm İşçi emeklileri dul ve yetimleri derneği başkanı Başkanı Ramazan Peker, “emeklilerin maaş artışlarının 20 senedir hep altı ay öncesi geçmişin doğru veya yanlış enflasyonuna göre artış verilmekte” dedi.

Ramazan Peker “Talebimiz olan artı refah payı düşünülmez temel gıda artışı geçmiş altı ayda yüzde 30’ları olmuşken elektriğe, gaza, suya ve akaryakıta gelen artışların yüzdesine ulaşılamıyor. Ama ilgili kuruluşlar emekliye zam olarak yüzde 8 lik zam verdiler.

Temel gıda ve temel ihtiyaç artışları, artı refah payı ve pandeminin emekliye, yaşlılara getirdiği yük göz önüne alınmadan, düşünülmeden yapılan artış huzura değil bizleri adaletsizliğe götürdü. Pandemi döneminde emekliye verilen her kuruş, piyasa ekonomisine ve üretime artı olarak geri döner.

Talebimiz temel ihtiyaç artışı ve milli gelirden refah payı düşünülerek maaş artışı verilmesiydi. Emeklinin yüzde 70’i yoksulluğun değil, açlık sınırı altıda emekli maaşı ile geçim mücadelesi vermektedirler. Biz emekliler kimseye muhtaç olmadan yaşayabileceğimiz emekli maaşı, hizmet ve pirime dayalı bir emekli sistemi istiyoruz. Birilerine ye iç sarf et sınır yok, ama emekliye sabret, şükret deniliyor. Bu durumda biz emeklileri de çok üzüyor” dedi.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Bozüyük Haber Ajansı | Bozüyük Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!