Vefatının 82.yılında Bozüyük’te anıldı

featured

Cumhuriyet Meydan’ında düzenlenen anma programı Ata’nın huzuruna sunulan çelenk töreni ile başladı. Ardından saat 9’u 5 geçe tüm yurtta olduğu gibi Bozüyük’te de hayat durdu. 2 dakikalık saygı duruşunun ardından hep bir ağızdan İstiklal Marşı okundu.

Ardından Fen Lisesi Müdürü Evren Canyılmaz bir konuşma yaparak “Benim naçiz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır. Fakat Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır.’ diyen Mustafa Kemal Atatürk bugün aramızda ayrılmış, o çok sevdiği vatan topraklarının sinesine kavuşmuştur. Lakin onun fikirleri, hayal ve özlemleri, ilke ve gayreti, hedef ve arzuları yaşamaktadır.

Kahraman ecdadımız ile birlikte kurduğu Cumhuriyet ve elde ettiği bağımsızlık, onun bu vatana en büyük hediyesidir” dedi. Programın devamında öğrenciler tarafından günün anlam ve önemini belirten şiirler okundu ve ilçedeki müzik öğretmenleri tarafından Atatürk’ün sevdiği türküler seslendirildi.

Anma programına Bozüyük Kaymakamı Hasan Yaman, Garnizon Komutanı Bkm. Yzb. Hamdi Ferhat İnanç, Belediye Başkanı Mehmet Talat Bakkalcıoğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Çepni, Emniyet Müdürü Ömer Koparan, Belediye Başkan Yardımcıları, Siyasi Parti Temsilcileri, muhtarlar ve Sivil Toplum Kuruluşları temsilcileri katıldı.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Bozüyük Haber Ajansı | Bozüyük Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!