ÜLKENİN MAKÛS TALİHİNİN YENİLDİĞİ YER MİLLİ PARK OLSUN

featured

CHP Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün “Siz orada yalnız düşmanı değil Türk milletinin makûs talihini de yendiniz.” Dediği Kurtuluş savaşının dönüm noktası İnönü Zaferlerinin kazanıldığı Metristepe’nin Milli Park ilan edilmesi için TBMM’ye yasa teklifi verdi.

Tüzün yasa teklifinin gerekçesinde kayıtsız şartsız millet egemenliğine dayalı, tam bağımsız bir devlet kurmak ve topraklarımızı düşman işgalinden kurtarmak uğruna verilen Kurtuluş mücadelesinde, milletin kaderinin değiştiği dönüm noktası olduğunu vurguladı ve gerekçede şöyle dedi;

“Büyük komutan ve devlet adamı İsmet Paşa, Metristepe zaferinin sonucunu, “Bozüyük yanıyor, düşman binlerce ölü bırakarak savaş alanını silahlarımıza terk etmiştir” diyerek bildirmiş; Mustafa Kemal de, “Siz orada yalnız düşmanı değil Türk milletinin makus talihini de yendiniz” sonucu tüm dünyaya ilan etmiştir. Bu zaferlerin ardından ordumuz, düşmanı yurdumuzdan söküp atmış, Türk milletinin bağımsızlık ve özgürlüğünden taviz vermeyeceğini bütün dünyaya göstermiştir. Bu zaferler, Türkiye Cumhuriyeti ‘nin bağımsızlığının tüm dünyaya ilan edildiği zaferlerdir.

Metristepe Zaferleri, Kayıtsız Şartsız Millet iradesinin sergilendiği Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kazandığı ilk zaferlerdir. Böylesine önemli zaferlerin yaşandığı bu topraklara gereken önem verilmeli ve gereken hassasiyet gösterilmelidir. Dünyada eşi benzeri olmayan savaşların yaşandığı, binlerce şehidin yattığı bu toprakların doğal yapısının korunması, muharebe alanlarının dünyaya tanıtılması, yerli ve yabancı ziyaretçilere açılması için “İNÖNÜ METRİSTEPE MİLLİ PARKI KANUNU” adıyla yeni bir yasal düzenlemeye ihtiyaç duyulmuştur.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Bozüyük Haber Ajansı | Bozüyük Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!