Türkiyede bir ilki gerçekleştirdiler ! Bozüyük Belediyesinden gerekli desteği göremedik !

featured

Bozüyük Halk eğitim merkezi toplantı ve gösteri salonunda Anafor tiyatro topluğu tarafından gerçekleştirilen Türkiye’de ilk defa işitme engelli çocuklar için, uzman eğitimciler desteğiyle 1 yıllık bir çalışmanın ürünü olarak Halk eğitim Merkezi tiyatro öğrencileri tarafından hazırlanan gösteri, izleyicilerden tam not aldı.

Oyun bitiminde konuşan Genel Sanat Yönetmeni Mert Testere; ”Biz bu yola çıktığımızda engelli, engelsiz bütün kardeşlerimize ulaşmayı hedefledik.  Tiyatro zevkini tatmamış hiç kimsenin kalmamasını amaç edinerek gönüllü ekip arkadaşlarımla hazırlandık. Aylarca süren çalışmalarımızın ardından bir çok köyde gösterimizi gerçekleştirdik. Kendi imkanlarımızla gece gündüz uğraşarak birşeyleri başardık. Önümüze engeller çıktı ama biz pes etmeden yolumuza devam ettik.

BOZÜYÜK BELEDİYESİNDEN GEREKLİ DESTEĞİ GÖREMEDİK
Son olarak Bozüyük Metristepe Kültür Merkezinde oyunumuzu gerçekleştirmek istiyorduk ancak Bozüyük Belediyesinden beklediğimiz desteği göremedik. Defalarca rica etmemize rağmen Metristepe Kültür Merkezinde bize oyunumuzu sunmamıza imkan tanımadılar. Zaten şu anda aramızda  belediye yönetiminden kimseyi göremiyorum.

Pazaryeri Belediye Başkanımız oralardan kalkıp gösterimizi izlemeye geldi. Başkanımız Zekiye Tekin’e  bizi yalnız bırakmadıkları için çok teşekkür ediyorum. Ayrıca bize kapılarını açan Halk Eğitim Merkezine ve desteklerini esirgemeyen herkese teşekkürlerimizi sunarız” dedi.Genel Sanat Yönetmeni Mert Testere’nin konuşmasının ardından plaket takdimi ve fotoğraf çekimi ile program sona erdi.

Tiyatro Gösterisine, Pazaryeri Belediye Başkanı Zekiye Tekin, Bilecik İl Genel Meclis Başkanı Osman Yılmaz ve AK Parti Bozüyük İl Genel Meclis Üyeleri Mesut Çetin ve Erdinç Gesge, AK Parti Bozüyük İlçe Başkanı Hüsnü Ersoy, MHP Bozüyük İlçe Başkanı Hakan Şankaya, Kent Konseyi Başkanı Nurettin Oydu, Sakarya gazetesi sahibi Kadir Erdal, Metro Turizm Sahibi Naim Bayırbaşı, sivil Toplum Kuruluşu temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Bozüyük Haber Ajansı | Bozüyük Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!