Toplu iş sözleşmesine öyle bir madde koydular ki!

Bozüyük Belediyesi son toplu iş sözleşmesine eklediği bir madde Bozüyük halkımız tarafından takdirle karşılandı. Peki neydi bu madde?

featured

Aile içi şiddetin ve kadına yönelik cinayetlerin arttığı günümüzde Bozüyük Belediyesi, toplu iş sözleşmelerine eklediği 46. maddenin A bendinde yer alan belediye çalışanlarından “Eşi, çocukları, anne ve babasına şiddet uygulayan personellerin İŞ AKİTLERİ disiplin kurulu kararı ile DERHAL FESEDİLİR ! ” maddesini eklemesi Bozüyük belediyesinin aile içi ve kadına şiddete karşı savaş açtığının bir göstergesi.

Bozüyük Belediye başkanı Mehmet Talat Bakkalcıoğlu sosyal medya hesabından “Herkes birşey yapmalı” başlığı ile yaptığı paylaşım, bir çok Bozüyük’lü hemşehrimizden ilgi gördü ve takdir topladı. Konu üzerinde açıklama yapan başkan Talatoğlu “Maalesef şiddet toplumumuzda kanayan bir yara. Bizde duyarsız kalamazdık, son toplu iş sözleşmemize eklediğimiz, belediye personelimiz içinde kadına ve aile içi şiddete başvuranlara karşı, iş akitlerinin feshi maddesini koyduk” dedi.

Halkımız tarafından “Çok güzel bir karar, keşke tüm işverenler bu maddeyi koysa ve uygulasa. Bu durumu takdirle karşıladık” dediler.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Bozüyük Haber Ajansı | Bozüyük Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!