Tıp Fakültesi taban ve tavan puanları! Özel ve devlet üniversite sıralamaları

featured

Tıp Fakültesi özel ve devlet üniversitelerinde eğitim görmek isteyen adayların gündemindeki konu oldu. ÖSYM’nin düzenlediği sınavdan aldıkları puana göre tercih işlemerine başlayacak olan öğrenciler, Tıp Fakültesi taban ve tavan puan detaylarını araştırmaya başladı. İşte, geçtiğimiz yıl yapılan yerleştirme işlemlerine göre özel ve devlet üniversitelerindeki Tıp Fakültelerinin puan bilgileri
TIP FAKÜLTESİ TABAN VE TAVAN PUANLARI
YÖK’ün yayımladığı geçtiğimiz yılın tercih sonuç bilgilerine göre bazı üniversitelerin taban ve tavan puan bilgileri şu şekilde;
Ankara Üniversitesi; 320 kişilik kontenjanın 320’si dolmuş ve yerleşen son kişinin puanı 501,05088
Cerrahpaşa Üniversitesi; 300 kişilik kontenjanın 300’ü dolmuş ve yerleşen son kişinin puanı 511,16210
Gazi Üniversitesi; 290 kişilik kontenjanın 290’ı dolmuş ve yerleşen son kişinin puanı 493,74921
Hacettepe Üniversitesi; 210 kişilik kontenjanın 210’u dolmuş ve yerleşen son kişinin puanı 515,08850
Yakın Doğu Üniversitesi (Tam Burslu); 10 kişilik kontenjanın 10’u dolmuş ve yerleşen son kişinin puanı 453,38664
Maltepe Üniversitesi (Tam Burslu); 6 kişilik kontenjanın 6’sı dolmuş ve yerleşen son kişinin puanı 480,94689
Diğer üniversitelerin tıp fakültesi taban puanlarını öğrenmek için aşağıdaki linke tıklayınız. Bu linke tıkladıktan sonra puanını öğrenmek istediğiniz üniversitenin üzerine tıkladıktan sonra “Taban Puan ve Başarı Sırası İstatistikleri” bölümünden detayları öğrenebilirsiniz.
TIP FAKÜLTESİ HAKKINDA
Ülkemizin öncelikli sağlık sorunlarını bilen; birinci basamak sağlık örgütlenmesi düzeyinde sağlığın korunması ve geliştirilmesi için gerekli bilgi, beceri ve yetkinlik ile donanmış; mesleğini etik kuralları gözeterek uygulayan; araştırmacı ve sorgulayıcı olan; yaşam boyu öğrenmeyi sürdürme tutum ve becerisini kazanmış; ulusal ve uluslararası düzeylerde kabul edilebilen ölçütlere uygun hekimler yetiştirmektir.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Bozüyük Haber Ajansı | Bozüyük Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!