Spor Salonlarında virüse karşı ne tür önlemler alınıyor ?

featured

Bilecik ilçesinin Bozüyük ilçesinde, kanal boyu otogar karşısında faaliyet gösteren M-Profit Fitness Salonu işletmecisi ve antrenörü Milli Sporcumuz Muhammet Ali Özcan ile birlikte spor salonlarında covid 19 virüsüne karşı ne tür tedbirler alındığına dair röportaj gerçekleştirdik. Spor salonlarının aldıkları önlemlere dair değerlendirme yapan Özcan, insanların gönül rahatlığıyla spora gelebileceklerini söyledi.

Aldıkları önlemleri değerlendiren Milli Sporcumuz açıklamasına şöyle devam etti;
“Giriş ve çıkışlarımiz maske ile zorunlu , ancak sporu maskeyle yapmıyoruz bilindiği üzere maske ile spor yapmanın bircok probleme etki ettiğini söyleyebilirim. Girişlerde el dezenfeksiyon işlemi ve havuzlu dezenfektan paspasi ile ayaklar silinip kuru paspas ile kurulanıp ve en son ateş ölçümü yapılıp içeri spora almaktayız.

Gelmeden önce randevu sistemi ile devam etmekteyiz, yeni kayıt olan üyelere yığılma olmaması için boş saatleri belirtip o saatlerde gelmelerini rica ediyoruz. Koşu bandı bisiklet gibi nefes alışverişi yoğunluğunun fazla olduğu alanlarda, makinelerimizi bir kullan bir kullanma şeklinde dizayn edip yanyana olmadan en az 2 metre sosyal mesafe kuralına uymaktayiz.

Ağırlık çalıştığımız makinelerimizin ise arasında, hepsinin zaten genel olarakta arasında bir mesafe bulunmaktaydı onun için bunun ile ilgilide herhangi bir problem bulunmamakta. Bu süreçte duşlarimiz yasak, duş kabinlerimiz kilitli durumda bulunmaktadır.

Gelen Üyelerden olası bir virüs vakasında karantina durumunda o kişinin bulunduğu saatlerde kimlerin olduğunu tespit etmek içinde gelen bütün üyelerimizin giriş ve çıkış saatlerini tek tek not etmekteyiz.

Doğal Havalandırma sistemimiz 24 saat açık durumda olup, dezenfeksiyon pompası ile sürekli salonun içerisini kendimiz aldığımız dezenfeksiyon pompası ile ilaçlama yapmaktayız. Şu ana kadar çok şükür hiçbir problem yaşamadık, çok çekinen birçok kişi ise alınan tedbirleri görünce gönül rahatlığıyla spor salonumuza gelmeye başladı.

Uzmanlarında belirttiği gibi bağışıklığın çok önemli olduğu covid 19 virüsüne karşı spor yapmanın her zamankinden daha çok önemli olduğunu da biliyoruz.” dedi.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Bozüyük Haber Ajansı | Bozüyük Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!