Semih ve Öykü Tekeli çifti, Türkiye ve Dünyada başarıdan başarıya koşuyor!

Bozüyük'lü Semih Tekeli ve eşi Öykü Tekeli birlikte oluşturdukları projeler ile peyzaj mimarlığında, Türkiye'nin aranılan isimleri arasına girdiler. Semih Tekeli'nin kurduğu ARTEN Grup Peyzaj kendi sektörlerinde Türkiye'de ilk üç firma arasında.

featured

Peyzaj mimarlığı sektöründe Türkiye de ilk üç firma arasında yer alan ARTEN Grup‘un sahibi Bozüyük’lü Semih Tekeli ve eşi Öykü Tekeli Türkiye ve Dünyada başarılı projelere imza atıyorlar. Bozüyük’te yapılmakta olan Cumhuriyet Meydanı projesindeki peyzaj çalışması da bu başarılı çiftimize ait.

“Başarı yapılan iş sayısı değil, memnun müşterilerimizin bizi tavsiye etmesidir” diyen Tekeli çifti, Türkiye’de 70’den fazla şehirde ve Dünyada 10’dan fazla ülkede yaptıkları peyzaj çalışmaları ile yurtiçi ve yurtdışında aranılan peyzaj mimarları arasına girdiler.

İstanbul Beyazıt Meydanı kuru havuz tasarımı uygulaması, İzmir Basmane meydan düzenlemesi, İzmir Karşıyaka Mavi Bahçe AVM kuru havuz uygulaması, Ankara TBMM ana giriş kapısı önü peyzaj ve havuz tasarımı uygulaması, Ortadoğu Teknik Üniversitesi Kültür merkezi önü havuz tasarımı, Kütahya Belediye binası peyzaj projesi ve uygulaması ve onlarca Millet Bahçesi ve Şehir meydanları, Arten Grup‘un yani Semih ve Öykü Tekeli çiftinin yaptıklarından bazıları.

Arten Grup Peyzaj, 2016 yılında Bozüyük’lü Semih Tekeli tarafından Ankara’da kuruldu. ARTEN isminin açılımı ise, İngilizcede mimarlık anlamına gelen Architect ve mühendislik anlamına gelen Engineer’in baş harfleri AR ve EN harflerinden oluşup, bu iki harfi bağlayan, ailenin soy isminden gelen (T) harfi ile bu ARTEN ismi meydana gelmiş.

SU VE IŞIKLARIN DANSI
Bozüyük’te yapılmakta olan Cumhuriyet Meydanı’nın peyzaj mimari projesi de Öykü Tekeli’ye ait. Atatürk heykelinin önünden başlayan ve Atamızın 6 ilkesinin gösterildiği bazalt taşların altında kuru havuz sistemi var. Bu 6 ilkenin temsil edildiği yerlerden suların ışıklar eşliğinde yükselmesi ve sonra suların yere düşüp birden yok olması, yani su birikintilerinin olmaması daha önce rastlamadığımız farklı bir konsept. Cumhuriyet meydanına oluşturdukları bu peyzaj çalışmasının benzerlerini Semih ve Öykü Tekeli çifti ülkemizde bir çok şehirde uyguladılar.

Aşağıda seyredeceğiniz videoda Semih ve Öykü Tekeli çiftinin yaptıkları İstanbul Beyazıt Meydanı kuru havuz tasarımı uygulamasıdır.

Giriş Yap

Bozüyük Haber Ajansı | Bozüyük Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!