Mısır veziri YUYA'nın mumyası kutsal kitaplarda anlatılan hz. YUSUF'muydu ?

Mısır Krallar vadisinde araştırma yapan ingiliz arkeologlar o güne kadar bulunan en zengin mezar odasına ulaşmışlardı. Ekip şaşkınlık içerisindeydi. Ekip lideri şaşkınlığını şu sözlerle ifade etmişti. "O kadar iyi mumyalanmıştı ki nerdeyse gözlerini açıp konuşmaya başlayacak sandık". Ve eklemişti!

featured

KESİNLİKLE MISIRLI DEĞİLDİ

“Bu kişi kesinlikle bir Mısırlı değildi. O haliyle bile hepimizi etkilemişti. Güçlü karakteri adeta yüzüne yansımıştı. Uzun boylu idi. Ve yüz hatlarının geneline bakılırsa yakışıklı bir kişi olmalıydı. Yuya’nın yanında bulunan lahit’te de karısı yatıyordu ama o kesinlikle Mısırlı idi”.

KRALLAR VADİSİNE GÖMÜLEN VEZİR

Yuya’nın mezarında bulunan Hayat kitabı incelendiğinde mumyanın çok önemli bir vezire ait olduğu anlaşılmıştı. Ekibin şaşkınlığı daha da artmıştı çünkü daha önce krallar vadisine vezir olarak gömülmeye layık görülen başka bir örnek yoktu ve acaba kutsal kitaplarda anlatılan kişilerin ve metinlerin arkeolojik kanıtlarına mı ulaşılmıştı?

YUSUF’TAN BAŞKASI DEĞİLDİ

Mısır asıllı ingiliz tarihçi Ahmet Osman’a göre vezir Yuya Mısırı açlıktan kurtaran hz. Yusuftan başkası değildi. Yuya ilk tek tanrılı din olan Aton dininin kurucusu Akhenaton’un annesinin babası olup akhenaton’un akıl hocası olduğu düşünülür.

Antik Mısır tarihinin en parlak devrini bulmaya yönelik bir araştırma yaptığınız zaman tarihçilerin tamamı bize, Firavun Tuthmosis IV’ün son yılları ve onun oğlu Firavun III. Amenhotep devrini gösterir. Takriben 40 yıl süren hükümranlıkları süresinde, Mısır, ilimde, sanatta ve günün tabiriyle “uluslararası arenada” en parlak yıllarını yaşamıştır. Bu dönemde de, vezirlik görevinde bulunan kişiyi soruşturduğunuzda karşımıza çok ilginç bir isim çıkıyor: Yuya.

Ahmed Osman Freudun Akhenaton ve Musa tezini bir adım ileri taşıyarak Akhenaton’un Hz. Musa’nın bizzat kendisi olduğunu savunur. Ahmed Osman’ın Akhenaton ve Musa kitabından iddialarını destekleyen verileri inceleyebilirsiniz. Ahmet Osman’ın “krallar vadisinde bir yabancı” kitabından konuyla ilgili detaylı bilgiye ulaşabilir ve Ahmet Osman’ın Yuya ve Yusuf iddiasını destekleyen verileri inceleyebilirsiniz.

BURNUNU ELEŞTİRENLER

Mumyanın burnunu eleştiren ve bu iddiayı burunla çürütmeye çalışanlar şöyle der; “Yusuf metinlere göre çok yakışıklıydı”. Şunu unutmamak gerekir organların mumyalamada deformasyona uğradığı gerçeğini gözardı etmemelerini oneririm. Günümüzde bile üstü çökük burun tipi olmamakla birlikte mumyalama esnasında beyin burundan akıtılırdı, bazı özel aletler kullanılırdı ve burun yapısı doğal olarak bozulurdu.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 Yorum

  1. Müslüman biri bilir ki; Peygamber bedeni çürümez kaldı ki Evliya ve Şehitlerin bile çürümediği bilinir.Peygamberi mumyalatmak fikri zaten tamamen din dışı bir uygulamadır..Akenaton Yusuf as zamanında yaşayan bir meliktir Nokta.

    Cevapla
Giriş Yap

Bozüyük Haber Ajansı | Bozüyük Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!