İLK BAŞKENT İZNİK’TEN SON BAŞKENT ANKARA’YA YOLA ÇIKAN BİSİKLETLİ GRUP BOZÜYÜK’TE

featured

Bursa’nın İznik ilçesinden 29 bisikletçi 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın yıl dönümünde 5 günlük bir maratonla Ankara’ya pedal sürmeye başladı. İznik Milli İrade Meydanı’ndan hareket eden 29 Bisikletçi Bozüyük’e ulaştı. Bozüyük’te bisikletçileri Bozüyük Belediye Başkan yardımcısı Barış Oğuz karşıladı. Başkan yardımcısı Oğuz, grubu Bozüyük’te misafir etmekten duyduğu memnuniyeti dile getirerek bisikletçilerle bir süre görüştü. Grupla yakından ilgilenen Başkan yardımcısı Oğuz’a grup tarafından ziyaretin anısına çeşitli hediyeler takdim edildi.

29 Bisikletçi Bozüyük’ün ardından Eskişehir güzergâhını takip ederek 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı sabahında Ankara’ya ulaşırken Anıtkabir ve Beştepe Millet Külliyesi’ni ziyaret edecek. ‘1075’ten 2018’e, İlk başkentten son başkente, İznik’ten Ankara’ya Cumhuriyet’imiz için pedallıyoruz, sağlığımızı koruyoruz” sloganı ile yola çıkan grup 5 gün boyunca pedal çevirerek 400 kilometrelik bir etap kat edecek. İlk durak Anıtkabir olan ve sonrasında Beştepe Külliyesi’ni ziyaret edecek olan grup, İznik’ten Anadolu Selçuklu Devleti ve Türk Bayrağı’nın İznik çinisi üzerine işlenmiş motifini Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a iletecek.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Bozüyük Haber Ajansı | Bozüyük Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!