EŞSİZ SERAMİK KOLEKSİYONU BOZÜYÜK ŞEHİR MÜZESİ VE ARŞİVİ’NDE

featured

Bozüyük Şehir Müzesi ve Arşivi Koordinatörü ve Bozüyük Belediyesi AK Parti Meclis üyesi Veysel Kılıç’ın “Özel Seramik (Pişmiş Toprak) Koleksiyonu” geçici süre ile Bozüyük Şehir Müzesi ve Arşivi’nde sergilenmeye başladı. Koleksiyoner Veysel Kılıç’a ait “Özel Seramik (Pişmiş Toprak) Koleksiyonu” Bilecik Valiliği 17.10.2018 Tarih 845823 Sayılı Makam oluru ile şehir müzesinde sergilenirken eserlere tarihe tanıklık etmek isteyen, tarihi yaşamak ve öğrenmek isteyen herkesin ilgi göstermesi bekleniyor.

Erken Tunç Dönemi, Demir Çağı, Hellenistik Çağ ve Roma Dönemine ait çeşitli formlarda seramik eseler barındıran koleksiyonda Tunç Dönemine tarihlenen Gaga Ağızlı Testiler, Demir Çağına ait çeşitli formlarda seramikler, Hellenistik ve Roma Dönemine ait Kandiller ile Unguentarium (Koku Kabı) gibi bölgemizin özelliklerini yansıtan 48 adet arkeolojik eser bulunuyor. Bozüyük Şehir Müzesi ve Arşivi’nde bu günden itibaren sergilenmeye başlayan özel koleksiyon 22 Nisan 2019 tarihine kadar ziyaret edilebilecek.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Bozüyük Haber Ajansı | Bozüyük Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!