Doların bir ülkede hakimiyet para olmasını istemek ne anlama gelir?

featured

Vatan Partisi Bilecik İl Başkanı Niyazi Güner Türkiye’de yaşanan doların yükselmesi ve fiyat artışlarını değerlendirdi. Muhabirimize yapmış olduğu açıklamada Niyazi Güner ;
“Doların bugünkü yükselişi bizim yaşadığımız politikaların bir ürünüdür. Anlamı şudur; Uzun yıllar neo-liberal politikaları ,serbest piyasa ekonomisini bize yaşatanlar , bugün yaşadığımız doların yükselmesini öngörmeliydi.Üretmeden başı dik yaşamak mümkün değildir.Bize üretmemeyi önerenler ucuz mal temin edenler biliyordu ki zamanı geldiğinde bize üretmemeyi ve sadece tüketmeyi önerenler kendi amaçlarına ulaşmak için dolarıda yükseltecekler ,bir takım ülke için ihtiyaç olan hammadde veya mamul maddeyi vermeyecekler ,bizi diz çökmeye mecbur edeceklerdir.

Geçmişe gitmekte biraz fayda var ; Özelleştirilerek satılan stratejik fabrikalar ,halkın beslenmesi ve güvenliği için zorunlu olan kuruluşlar ,bir bir satılmadı mı ? Satmak için karar alanlar bize satmayı önerenler ,acaba bugünü düşünmrediler mi ?

Atatürk’ümüz ; “Kurtuluş Savaşı sonrası siyasi bağımsızlığımızı kazandık şimdi iktisadi bağımsızlığımızıda kazanmalıyız , iktisadi bağımsızlığımızı sağlayamazsak siyasi bağımsızlığımızıda kaybederiz.” dememişmiydi? diyerek halkçılığı ve devletçiliği anayasamıza koydurmamışmıydı ? Eğer siz halkçılıktan ve devletçilikten vaz geçerseniz doların yükselişine , rantçıların çıkışına meydan vermiş olursunuz. Bu bir sonuçtur !

RANTÇILARIN VATAN VE MİLLET KAVRAMI BİTMİŞ DURUMDA
Eğer neo-liberal sistem halkın anlayacağı dilde serbest piyasa ekonomisi işletiliyorsa o ülkede rantçılar ,büyük tekeller ,mafyalar türeyecektir, bunların halk diye bir kavramı yoktur ,millet diyede bir duygularıda yoktur ,beraber yaşama diye bir amaçlarıda yoktur. Türkiyemizin jeopolitik ve jeostratejik konumu ,planlamayı ve strateji üretmeyi mecbur kılar. Bugünden geriye doğru gidelim , hangi iktidarların planlama diye yeni strateji üretme diye başı dik yaşama diye ,milleti beraber tutma diye bir derdi oldu.Bize göre bu sistem içinde olan her düşünce planlamadan ,stratejiden uzak bir yönetim sergilediler. Doların bir ülkede hakimiyet para olmasını istemek ne anlama gelir?.
Bu ülkede ev kiraları bile dolarla verilir hale gelmemişmiydi ? Tasarruf para birimi olarak herkes dolar saklamadımı ? Biriktirmedimi ? Bu doların Türkiyede bu kadar kullanılmasının ne anlamı vardı. Doları bu kadar çok sevenler acaba Amerikanın buradaki temsilcilerimiydi .Bu doların yükselmesi Türkiyede egemen para olmasından , bu milleti üretmemeye teşvik edenlerden ve emek vermeden tüketmeyi ,hatta lüks tüketmeyi önerenler ,bir devlet politikası haline getirenler ,bu gün bu durumdan şikayet etmemelidir. Serbest piyasa ekonomisi demek bu coğrafyada egemen güçlerin istediği gibi atını oynatması , mafyanın , rantçıların bölücülerin birazda hainlerin artması demektir. Aslında neo -liberal politika (serbest piyasa ekonomisi) ülkenin parçalanması ,milletin dağılmasını getirir.
SİSTEM DEĞİŞİKLİĞİNE DERHAL GİDİLMELİDİR

Vatan Partisi o zaman İşçi Partisi olarak 2001 yılında dolar yasaklansın ,Türkiyede Türk lirası ve Türk bayrağı konulu konferanslar ,paneller ,imza masaları açmıştı.16 yıl sonra yaşadığımız sonuçdur.Siyasi partiler programları ve stratejileri gereği vatana ,millete ,devlete bağlıdırlar ve daha önceden olacakları görebilmelidirler. Devletin yaptırım gücü yasalarla ,kanunlarla desteklenir uygulanır,bu gün yaşadığımız doların yükselişi ve rantçıların çoğalması sistem gereğidir ve çıkış yolu sistemi tekrar halkçı ,devletçi ,devrimci ,laik sisteme dönmektir. Ayrıca ülkenin ihtiyacı olan ürünlerin planlaması yapılmalı ,derhal üretime geçilmeli ,üretim politikası uygulanmalı ,lüks tüketim harcamalarından derhal vazgeçilmeli ,devletin güvenliği ,milletin birliği ,yurttaşların sağlığı ve beslenmesi öncelik alınmalı ,yeni bir strateji uygulanmalı ,Sistem değişikliğine derhal gidilmelidir” dedi.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Bozüyük Haber Ajansı | Bozüyük Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!