Deprem sigortası yaptırmak isteyenler, bu konuya dikkat!

Bozüyük'te faaliyet gösteren Sigorta Tower sigorta firması sahibi Burak Bayırbaşı, deprem sigortası yaptırırken, sigorta yaptırılacak evin metrekaresini düşük göstermemeleri konusunda uyarıda bulundu.

featured

Evlerine deprem sigortası yaptırırken tam bilgi vermeleri gerektiğini anlatan Burak Bayırbaşı; “Elektrik, su gibi abonelik açtırmak için deprem sigortası istenildiği zaman düşük metrekareyle düşük maliyet ile deprem sigortası yaptırıyorlar. Evleri yıkıldığı zaman metrekare düşük gösterildiği için düşük fiyatlarda sigorta ücreti alıyorlar. Mesela evin değeri 300 bin lira ise 90 bin lira alıyorlar” dedi.

Kanunen de düşük metrekare gösterilmesi yasak

Burak Bayırbaşı; “Önceden insanlar abonelik için metrekareyi düşük gösteriyorlardı ama depremlerden dolayı şuan tam metrekare gösteriyorlar. Kanunen de düşük metrekare gösterilmesi yasak. Vatandaşlar, deprem sigortası yaptırırken özellikle metrekareye, bina inşaat yılı, binanın kat sayısı gibi bilgiler hakkında dikkat etmeleri gerekiyor. Poliçede yanlış bilgi girildiği zaman yarın öbür gün ev yıkıldığı zaman exper kontrol ettiğinde teminatlardaki fiyatların karşılanmaması demektir. İnsanlar zarar görmemesi için tam bilgi vermeleri gerekiyor. Kurumlar abonelik açarken deprem sigortası için verilen metrekareleri ile iskan metrekaresini karşılaştırıp aynı olup olmadığını karşılaştırması gerekiyor. Aynıysa abonelik hizmeti verilmesi farklı ise verilmemesi gerektiğini düşünüyorum. Bu sayede vatandaşlarda mağdur olmazlar.”

Giriş Yap

Bozüyük Haber Ajansı | Bozüyük Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!