“Bu toprağın çocukları buluşuyor” adlı tiyatro oyunu izleyiciden de tam not aldı

featured

Bozüyük Belediye Tiyatrosu muhteşem bir oyun ile perdelerini açtı. “Bu Toprağın Çocukları Buluşuyor” adlı oyunun prömiyerinde salonu tamamen dolduran sanatseverler oyunu ilgiyle izledi.

Bozüyük Belediye Tiyatrosu, her sene sınavla aldığı öğrenciler arasından mezun olan öğrencileri ile hazırladıkları ilk oyunları “Bu Toprağın Çocukları Buluşuyor” adlı oyun ile ilk sahne sınavlarını başarı ile verdi.

Yönetmenliğini İlknur Durmaz ve Kıvanç Pehlivanoğlu’nun yaptığı tiyatro oyunu “bak bizimkiler en güzelini yapıyorlar” dedirten cinsten. (Editör: Emeği geçenleri ve oyuncuların hepsini canı gönülden kutlarım..)

Bozüyük Belediyesi Metristepe Kültür Merkezi’nde sahnelenen oyun, oyuncuların başarılı performanslarıyla göz doldururken izleyiciden de tam not aldı.

Oyunun sonunda sahneye gelen Bozüyük Belediye Başkanı Mehmet Talat Bakkalcıoğlu oyunun sahnelenmesinde emek veren herkese teşekkür ederek “Bozüyük’te göreve geldiğimizde, sanatı, sporu, müziği tüm sanat dallarıyla Bozüyük’ün içinde güzel günlerin olmasını istedik. Bunu çok türlü şekillerde yapabilirdik.

Büyükşehirlerden donanımlı sanatçılar getirirdik, sık sık profesyonel tiyatro grupları getirebilirdik, ama biz bunu istemedik. O nedenle en başta sevgili Kıvanç Hoca, İlknur ve Özgür hocalarımızla buluştuk.

Sağ olsunlar Bozüyük’e geldiler ve bizim ekibimizin ilk nüvesini (Çekirdeğini) oluşturdular. Ondan sonra oyunlardaki kadrolarımız Bozüyük’ün içinden yetenekli oyunculardan oluşsun istedik. İşte görüyorsunuz ne kadar güzel…

Onları seyrederken çok duygulandım. Sanki İstanbul’un çok mutena bir semtinde, oradaki tiyatro sahnesinde bir oyun seyrediyor gibiydik, hepsi bizim çocuklarımız.” dedi.

Konuşmasında ayrıca sosyal ve kültürel alanlardaki çalışmalarından da bahseden Başkan Bakkalcıoğlu “Bir sanat evi ve bir gülümse kafe yaptık. Burada özel çocuklarımızın içinde olacağı bir ortam oluşturuyoruz. Hocalarımız da orada çalışmalarını sürecek.

Bir kreş hazırlıyoruz, oda yakın zamanda hizmete girecek. Tüm bunlarla birlikte inşallah Bozüyük tiyatrosuyla, sporuyla ve müzik konserleriyle çocukların cıvıl cıvıl sevinçle yaşadıkları bir kent olacak” dedi.

Giriş Yap

Bozüyük Haber Ajansı | Bozüyük Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!