BOZÜYÜK’TE SEÇİM ZAFERİNİN ARDINDA NE VARDI ?

featured

Bozüyük’te yüzde 49,98’lik oy ile seçimi Cumhuriyet Halk Partisi’nden Mehmet Talat Bakkalcıoğlu kazandı. Peki bu ezici oy sadece Mehmet Talat Bakkalcıoğlu’nun temiz ve dürüst siyasetçi olmasından mı kaynaklanıyordu ,yoksa başka sebepler mi vardı da her partiden oy akışını Bakkalcıoğlu’na çevirdi?

Bunu söyleyebilmemiz için önce ülke gündemini çok iyi analiz etmemiz gerekir. Türkiye başkanlık sistemine geçtiği zaman 6 ay içerisinde ülke düzlüğe çıkacaktı. Bunun tam tersi oldu, ülke ekonomik buhrana , sanayinin,sanayicinin  zor durumda olması ve tekabilinde işçi çıkarımlarının olması bu zaferi getiren sebep olabilirmiydi ?  Tarımda üreticinin zor durumda oluşu, pazara yansımamışmıydı ? Pazara çıkan insanların her hafta yükselen farklı fiyatlarla karşılaşması ,halkın pazar alımlarında 1 kilo yerine artık yarım kilo alması , halkın kafasında yarın ne pişircem sorusu bunu tetiklemiş olabilirmiydi ?

Bozüyük’te emeklilikte yaşa takılanların (EYT) (Bozüyük’te ortalama 2000 kişi olduğu düşünülüyor) gelecek kaygısı bu zaferde payı varmıydı ? Bu insanların eşi ,çocukları ,anne ve babaları onların (EYT’lilerin) kaygısına ortakmıydılar ?

Ülkemize misafir olarak getirilen ,sonrada bir türlü gitmek bilmeyen ,yaptıkları taşkınlıkları medyada izlediğimiz Araplara vatandaşlık verip ,her türlü sosyal ihtiyaçlarına cevap verildikten sonra ,çeşitli işyerlerinde bu insanların çalıştırılmaları , kendi insanımızın ve çocuklarımızın gelecek kaygısını tetiklemiş olabilirmiydi ?
Hadi araplar yetmedi peki piyasada dolaşan Filistinli ve Afganlıların ortada cirit atması , bazı fabrikalarda ve iş yerlerinde ucuza çalıştırılıp ,kendi insanımızın önündeki  aş’ın alınması da bir sebep miydi?

Halkın gündemi her zaman ekonomidir, kimse aldanmasın.

İsterseniz 24 Haziran 2018 seçimlerinden bu yana bazı ekonomik parametrelerdeki değişimleri hatırlatayım size:

Enflasyon: 24 Haziran’da yüzde 15.39, 31 Mart yüzde 19.67

İşsizlik: 24 Haziran yüzde 10.20, 31 Mart yüzde 13.50

Dolar: 24 Haziran 4.67 TL, 31 Mart 5.58 TL

Tüketici Güveni: 24 Haziran yüzde 70.30, 31 Mart yüzde 59.40

Gayri Safi Yurt İçi Hasıla Büyüme: 24 Haziran yüzde 5.30, 31 Mart yüzde – (eksi) 3.00

Sözüm ona bunlar mahalli ve yerel seçimlerdi. Ama sanki seçim şekli protest  seçim havasında bir biçime uğramıştı.

1989’da “limon gibi sıkılmak” sloganı , 2019’da “yiğit muhtaç olmuş kuru soğana” sloganı da etkili olmuşmuydu? AKP’nin terör ve beka korkutmalarının önüne insanların ‘yarın’ sorunlarımı geçmişti ?

Buna benzer yazacak  daha bir çok şey var ,ama kafanızı şişirmek istemem .Bozüyük ve Bilecik’teki hatta Türkiyede ki CHP’nin zaferi hiç bir zaman tek taraflı değildir. Yaşanan buhranlar ve ekonomik koşullar her siyasi partilinin yeni bir arayış içerisinde olduğunu bize gösterdi.  Mehmet Talat Bakkalcıoğlu temiz, dürüst bir siyasetçi ,bunu Bozüyük halkı yakından biliyor.

Yalnız gözlemlediğim konu ve yaptığım açık oturumlarda izlenimlerim  ,her partiden insanların ona oyu varsa bu şu anlama gelir , “hükümet  fazla ileriye gitme , ayağını denk al” .

Saygılarımla

Muzaffer BALKAN

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Bozüyük Haber Ajansı | Bozüyük Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!