BOZÜYÜK’TE GAZETECİ UĞUR MUMCU VE DEMOKRASİ ŞEHİTLERİ ANILDI

featured

Gazeteci Uğur Mumcu’nun öldürüldüğü 24 Ocak’ta başlayan ve Prof. Dr. Muammer Aksoy’un öldürüldüğü 30 Ocak gününe kadar devam eden Adalet ve Demokrasi Haftası etkinlikleri, Bozüyük Halk Eğitimi Merkezi konferans salonunda düzenlenen anma etkinliğiyle başladı. Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasından sonra Bozüyük Atatürkçü Düşünce Derneği başkanı Özen Aksa Sevgili programda yaptığı konuşmada ;

“Zordur bu ülkede Emperyalist güçlere ve vatanımızda konumlanan işbirlikçilerine karşı durmak !Doğruları cesaretle savunmanın, bağımsızlığımızı hedef alan emperyalizme karşı yılmadan,yıkılmadan ,cesaretle savaş vermenin ve vatanını korumanın, Atatürk’çülüğü ferçek anlamda anlamanın, ateşten günlerde mücadeleye hazır olmanın ve gereklerini yapmanın ,halka karşı sorumluluk duymanın ,her daim ülkesinin çıkarını ,kendi çıkarından üstün tutmanın ,canının ortaya koymanın adıdır. Demokrasi şehitlerimiz. Bu konuda halkı uyaran sivil toplum kuruluşları olarak ,bir avuçta kalsak asla susmayacağımızı ,demokrasi ,hukuk ve özgürlüğün ancak ve ancak özgür ve bağımsız bir vatanla olabileceğini, cumhuriyetin kuruluş felsefesinin ve Atatürk ilke ve devrimlerinin korunması için elimizden geleni yapacağız” dedi. Ardından gençlerin hazırladığı anma programı düzenlendi.

Anma programının ikincisi Bozüyük Dostlar derneğinde gerçekleşti. Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasından sonra yapılan programda söz alan dernek başkanı Mustafa Aksu burada yaptığı konuşmada :
“24 Ocak ve 31 Ocak tarihleri geldiğinde hüzünlenmemek elde değil. Çünkü, 24 Ocak 1993’te Gazeteci-Yazar-Hukukçu Uğur Mumcu, Ankara’da Karlı Sokak’taki evinin önünde , arabasına konulan patlayıcının patlaması sonucu; 24 Ocak 2001’de Diyarbakır Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan, makam arabasıyla Valilik Binası’na giderken; 31 Ocak 1990’da Hukukçu-Siyaset Adamı-Akademisyen Muammer Aksoy, Ankara’da evinin önünde uğradığı silahlı saldırı sonucu karanlık güçler tarafından katledildiler.Bu üç değerli insanın ortak yanları, Vatan-Cumhuriyet-Ulus ve Atatürk sevdalısı olmalarıydı. Üç değerli insan da ülkemizin ulusal çıkarlarını, ulusmuzun birliğini, ülkemizin tümlüğünü, laik demokratik düzeni, ulus ve üniter devlet yapımızı, ulusal egemenliğimizi ve bağımsızlığımızı, cumhuriyet değerlerimizi savunuyorlardı. Kısacası, Atatürkçü düşüncenin yılmaz savunucusuydular. Üç değerli insan da yaptıkları görevlerin en iyisini doğru ve dürüst şekilde yapıyorlardı. Onlar için halka hizmette sınır yoktu. Hepsi “Önce ülkem, sonra ben.” diyen Atatürkçü aydınlarımızdı.

Cinayetleri işleyen karanlık güçlerin tam ortaya çıkartılamamış olması, ülkemiz üzerinde hesapları olan emperyalistlerin devletimizin içine de dışına da işbirlikçilerini ustaca yerleştirdiklerinin göstergesidir. Aradan yıllar geçse de, değerli Atatürkçü aydınlarımızı unutmayacağız, unutturmayacağız. Anlaşılan odur ki, ülkemiz üzerinde karanlık hesaplar yapan emperyalist güçler, önlerinde engel olarak gördükleri Atatürkçü aydınlarımızı yok etmeyi görev bilmişler. O zaman ulusumuzun her bireyi de inadına Uğur Mumcu- Ali Gaffar Okkan ve Muammer Aksoy olacaktır. Yeni doğan nesiller de Uğur Mumcu-Ali Gaffar Okkan ve Muammer Aksoy olarak doğacaklardır. Bu duygu ve düşüncelerle demokrasi şehitlerimiz Uğur Mumcu’yu, Ali Gaffar Okkan’ı ve Muammer Aksoy’u rahmetle, saygıyla, sevgiyle ve şükranla anıyoruz. Anıları yolumuza ışık tutmaktadır.” dedi.

Program da Vatan Partisi il başkanı Niyazi Güner Uğur Mumcu hakkında söyleyiş ve tarihsel akış üzerine bilgiler verdi.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Bozüyük Haber Ajansı | Bozüyük Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!