BOZÜYÜK’TE BİR İYİLİK MELEĞİ

featured

Bilecik ilinin Bozüyük ilçesinde  yardım sever insanların sosyal paylaşım sitesinde bir araya gelerek kurdukları grup aracılığı ile kısa sürede binlerce kişiye ulaşarak, yardıma muhtaç çocukların ve ailelerin yüzünün gülmesini sağladı.
Bozüyük’de  36 yaşındaki Kısmet Sağlam, sosyal paylaşım sitesinde kurduğu “İhtiyacın olmayanı, ihtiyacı olana verelim” facebook grubu ile yardıma muhtaç ailelerin ve çocukların ümidi oldu.
Bugüne kadar yüzlerce yardıma muhtaç aile ve çocuklara yardım eli uzatan Kısmet Sağlam, Bozüyük ilçesinde dolaşarak yaşlı ve bakıma muhtaç insanları da yalnız bırakmıyor.
Sosyal paylaşım sitesinde kurdukları gurup hakkında muhabirimize bilgi veren Kısmet Sağlam “Ben bu grubu kurmadan öncede nerede bir fakir veya ihtiyaç sahibi görsem ,onun derdini dert edinir ,onların ihtiyaçları ile ilgili etrafımdan birşeyler toplar ,onların sorunlarını giderirdim.Bu yardımlar bir süre sonra çoğaldı ve yetişememeye başladım.”

ALACAK KİŞİYEDE  ,VERECEK KİŞİYEDE KISA YOLDAN ULAŞMAK İÇİN KURULDU
“Bir gün kendi kendime bu ihtiyacı olmayan kişiler ,ihtiyacı olmayan eşyaları ,ihtiyacı olan insanlara kendiliğinden verseler ne güzel olurdu dedim ve bir gecede bu gurubu kurdum ,gurubun ismide buradan çıktı. Gurubum 500 – 600 kişi olsa bana yeter , yani 300’ü veren 300 ‘de alan olsa biz bunların üzerinden birçok kişiye yardımcı oluruz diye düşündüm. Ertesi gün gurubum 600 kişi olduğunu gördüm ve nasıl olduğunu bende anlamadım ,sadece listemdekileri ekledim ,listemdekilerde kendi listelerini ekleyince gurup çoğaldı bir ayın içerisinde de binleri geçti ve şuan 32 bin kişi olduk.”
Gurubun tamamen kurulma amacı ,sadece aracı olarak üçüncü şahısları kaldıralım ,insanlar utanmasın ,rencide olmasın “benim buna ihtiyacım var” diyerek ,alacak kişiyede verecek kişiyede kısa yoldan ulaşırım diye düşündüm. Birbirlerini hiç tanımayan insanları bir araya getiren grup yöneticisi Kısmet Sağlam, ‘Hayra vesile olan hayrı yapan gibidir’ diyerek grubu açtıklarını ve şuan da yüzlerce insanın ihtiyacını gidermenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti.

SOKAK HAYVANLARINIDA UNUTMADI
“İhtiyacı olmayanı ihtiyacı olana verelim” adı altında toplanan grup üyeleri , sokak hayvanlarınıda unutmamıştı. Geçtiğimiz kış gurup üzerinden duyurulan kahvaltı etkinliğine birçok hayvan sever katılarak , kahvaltıda toplanan gelirlerle kedi evleri ve sokak hayvanları için mama alınmıştı.
 

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Bozüyük Haber Ajansı | Bozüyük Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!