Bozüyük Tüketici Hakları Derneği Başkanı Hayrettin Sabırlı’nın 23 Nisan Mesajı

featured

Tarih boyunca özgürlüğüne düşkünlüğü ile tanınmış olan Türk Milleti 1. Dünya Savaşından sonra ülke topraklarının düşmanlar tarafından işgal edilmesi üzerine bir kez daha özgürlüğünü geri alma mücadelesine girişmiştir.

Ulusal Kurtuluş Savaşımız Atatürk’ün 19 mayıs 1919’da Samsun’a çıkışı ile başlamış, Erzurum ve Sivas Kongreleri ile ulusal birliğimizin temelleri atılmıştır. Atatürk ve yurdumuzun dört bir yanından seçilerek gelen 115 milletvekilinin katılımı ile 23 nisan 1920’de Ankara’da TBMM açılmıştır.

Meclisin açılışı ile ülkenin yönetimi padişahtan alınarak bu meclise verilmiştir. O tarihten sonra ülkenin yönetimi ile ilgili kararlar bu meclis tarafından alınmış ve Ulusal Kurtuluş Savaşımız bu meclis tarafından başarıyla yönetilmiştir.

Bugün de 550 milletvekili ile ülkeyi yönetme görevini sürdüren TBMM, Türk Milletinin seçtiği milletvekillerinden oluşmuştur. Bu durum Meclis yönetimine, ulusun kendi kendini yönetmesi anlamını katmıştır.

23 Nisan Ulusal Egemenlik Bayramıdır. Atatürk’ün bu bayramı çocuklara armağan etmesi bu bayramın çocuk bayramı olarak da anılmasını sağlamıştır.

23 Nisan dünyadaki ilk ve tek çocuk bayramıdır. Bu önemli günde ülkemizdeki yönetim birimleri bir günlüğüne çocuklara bırakılır ve çocuklar için değişik etkinlikler düzenlenir. Dünya çocukları da Ankara’daki çocuk şenliğine katılarak Türk çocuklarının sevincine ortak olurlar .

Sevgili çocuklar,
Atatürk, “Bugünün küçükleri yarının büyükleridir” diyerek sizlere vermemiz gereken önemi en güzel şekilde ifade etmiştir.

Unutmayın! Bugün bizlerin bulunduğu bu makam ve mevkilerde gelecekte sizler yer alacaksınız.Bugün burada coşkunuzu paylaşan büyükleriniz sizden araştıran, düşünen , üreten, ahlaki ve insani değerlere sahip insanlar olarak yetişmenizi beklemektedirler. Sizler de bu bilince sahip olmalısınız. Şimdiden sorumluluklarınızı yerine getirip geleceğe iyi hazırlanırsanız aydınlık yarınlar sizlerin olacaktır.

Bizlere bugünleri kazandıran fedakar insanları rahmetle anıyor, siz sevgili çocuklarımızın bayramını kutluyoruz.
Hayrettin SABIRLI
Bozüyük Tüketici Hakları Derneği
Şube Başkanı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Bozüyük Haber Ajansı | Bozüyük Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!